Tomten Skanska har kjøpt er ringet inn med rødt.
Tomten Skanska har kjøpt er ringet inn med rødt.

Investerer i tomt

Skanska har kjøpt den 4000 kvadratmeter store tomten Askerholmen i Asker (Akershus).

Publisert

- Askerholmen er en tomt vi er svært fornøyde med. Beliggenheten er helt i tråd med vår strategi for hvor vi skal være og hva slags type tomter vi skal utvikle boliger på – svært nært kollektiv knutepunkt og i et sentrumsnært område i utvikling, sier konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik.

Askerholmen ligger ca. 600 meter fra Asker togstasjon og 200 meter fra sentrum. Tomten ligger også tett på Føyka/Elvely som er et stort utviklingsområde i Asker sentrum.

Nå har Skanska kjøpt 100% av aksjene i Gamle Drammens vei 227 Eiendom AS og Ingeniør Per Fossum AS som utgjør Askerholmen, og har planer om å bygge omlag 65 leiligheter her, samt 2000 BTA med næring i første etasje.

I det nåværende bygget på tomten, er det en blant annet en Extra matbutikk, og denne vil bli en del av det nye prosjektet som kommer.

- Skanska og Norsk Butikkdrift har et godt samarbeid omkring utvikling av eiendommen, og vi ser frem til å kunne åpne en ny og utvidet Extra butikk i de kommende lokalene, sier direktør for Innleie i Norsk Butikkdrift, Jon Kvisli Østmoe.