MULIGENS 9 ÅR: Svevia Norge AS har sikret seg all drift- og vedlikehold av fylkesveiene og riksveiene på Helgeland etter at selskapet vant en ny kontrakt for mulig ni års varighet.

Svevia Norge vant  driftskontrakt på 794 km

Svevia Norge AS styrker seg i Nord-Norge etter å ha vunnet en stor drift- og vedlikeholdskontrakt for fem år, pluss mulig forlengelse på fire til.

Publisert

På oppdrag fra Nordland fylkeskommune går Svevia nemlig inn som ny veientreprenør for driftsområde Helgelandskysten.

Fra og med første september er det Svevia Norge AS som ivaretar drift og vedlikehold av veiene langs Helgelandskysten. Oppdraget omfatter alle fylkesveier i kommunene: Bindal, Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Alstahaug, Dønna, Herøy, Leirfjord, samt deler av Hemnes og inkluderer flere øyer. Veinettet omfatter totalt 794 kilometer vei, hvorav 29 kilometer er gang- og sykkelvei.

– Med Helgelandskysten i vår portefølje så har nå Svevia Norge AS driften av alle fylkesveier og riksveier på Helgeland. Vi har i dag driftsområde Mosjøen, Mo i Rana, E6 Helgeland nord og E6 Helgeland sør på Helgeland. At vi nå også får Helgelandskysten i vår portefølje gjør at vi får flere områder som grenser mot hverandre, og vi fortsetter derfor å være en viktig aktør og arbeidsplass på Helgeland. Med den nye kontrakten har vi behov for å rekruttere nye medarbeidere og finne flere leverandører å samarbeide med, sier daglig leder Thomas Lundström i Svevia Norge AS.

Oppdraget som veientreprenør innebærer veivedlikehold døgnet rundt, hele året. Vintertid betyr det fremfor alt snørydding og å sikre god friksjon på alle veier. På sommeren utføres løpende veivedlikehold, for eksempel å fikse mindre skader i veien, ta vare på skilt, rekkverk, grøfter og å påse at vann passerer uhindret gjennom stikkrenner under veien.

Kontrakten er verdt 91 millioner norske kroner pr år. Kontrakten starter opp 1. september og varer i fem år med mulighet til totalt fire opsjonsår.

Svevia Norge AS er et datterselskap av Svevia AB og ble etablert i 2011. Selskapet har kontrakt som veientreprenør i 12 driftsområder i og en omsetning på cirka 850 millioner kroner pr år. Hovedkontoret ligger i Mosjøen.

Powered by Labrador CMS