Peab Anlegg AS skal på oppdrag for Statens vegvesen:

  • Bygge gang- og sykkelvei langs fv. 120 Nedre Rælingsveg over Hektnersletta og mellom Grinitaje og Tveitertørje. Den totale lengden på de to strekningene med gang- og sykkelvei blir 2,2 kilometer, og strekningene vil få en bredde på 3,5 meter inkludert skulder. Som skille mot fylkesveien skal det på en liten del av strekningen Grinitaje-Tveitertørje bygges 1,5 meter rabatt.
  • Bygge overvannsanlegg inkludert 22 meter med fordrøyningsmagasin for å ivareta overvannet.
  • Skifte ut eksisterende bekkekulvert ved Ramstadbekken for å tilfredsstille kravene for 200 årsflom.
  • Renovere eksisterende stikkrenner.
  • Renovere bussholdeplassene på strekningene slik at de tilfredsstiller krav om universell utforming. Dette gjelder imidlertid ikke bussholdeplassene ved Ramstad som blir lagt ned.
  • Bygge ny støttemur på en cirka 100 meter lang strekning for å minimere inngrep på dyrket mark.
  • Sette opp ny belysning på hele strekningen.
  • Ivareta eksisterende jordbruksdrenering.

I tillegg skal Peab Anlegg AS på vegne av Rælingen kommune oppgradere en del av eksisterende vannledning ved Grinitaje og bygge ny vannledning ved Hektnersletta.

Sammenhengende gang- og sykkelvei

Peab Anlegg AS starter opp byggearbeidene i løpet av våren 2019, og firmaet skal være ferdig med oppdraget høsten 2020.

Etter at Peab Anlegg AS er ferdig med arbeidene, vil det være sammenhengende gang- og sykkelvei mellom Lillestrøm og Nordby.

Prosjektet er viktig for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for myke trafikanter, og sikre trygge skoleveier til skolene Nordby og Smestad.

- Hold barna på trygg avstand

I byggeperioden må det påregnes noen konsekvenser for beboere og trafikanter i byggeområdet.

Anleggsarbeidene vil i hovedsak foregå på dagtid/tidlig kveld på hverdager slik at det ikke vil være støy på sene kveldstimer/natt og i helger.

Anleggsområdet skal til enhver tid være forsvarlig avsperret, og Statens vegvesen ber folk respektere sperringene.

- Vi vet av erfaring at anleggsplasser kan virke spennende på nysgjerrige små barn. Selv om anleggsområdet er avsperret, ber vi foreldre om å være spesielt oppmerksomme og holde barna på trygg avstand, sier byggeleder Silvia Krogh i Statens vegvesen.

Statens vegvesen gjør arbeidene med vannledningene for Rælingen kommune, mens de øvrige arbeidene gjøres på vegne av Akershus fylkeskommune.