Skjermdump fra Facebook. På Facebook lå bildet ute med navn og telefonnummer. Faktisk.no sladdet navn og nummer i sin omtale. Dette selvfølgelig viderefører AT.no.
Skjermdump fra Facebook. På Facebook lå bildet ute med navn og telefonnummer. Faktisk.no sladdet navn og nummer i sin omtale. Dette selvfølgelig viderefører AT.no.

«Blowjob»-plakat var intern spøk

Men så ble den delt i sosiale medier, og da var det ikke gøy lenger for dem det gjaldt.

Publisert

De siste dagene har det sirkulert et bilde av en plakat som var hengt opp på en anleggsplass på Akershus festning. Teksten var som følger:

Statsbygg and AF Gruppen are working with blowjobs under Akershus fortress. An alarm warning is issued before each blow. The blows can be heard and felt. If you have questions about the blowjobs, call [] at []

Faktisk.no har tatt kontakt med Statsbygg om plakaten og funnet ut at det plakaten ikke ble hengt opp i fullt alvor, men som en intern spøk i en brakkerigg.

- Informasjonen er en slags tullekopi av det som skrives på skilting om arbeidene – og en kollegas navn og riktige telefonnummer ble lagt inn. Dette var ikke ment for andre enn interne kollegaer. Personen som er navngitt har ikke hatt noe med verken tekst eller formidling å gjøre, skriver kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i en e-post til Faktisk.no.

Aschim skriver også at den aktuelle medarbeideren har fått mindre hyggelige henvendelser, og at personer som burde vite bedre har delt plakaten videre med «artige» kommentarer, uten å tenke på at den inneholder navnet på og nummeret til en enkeltperson.

Statbygg skrev dette på Twitter på mandag:

Blåmandag er å komme på jobb og oppdage at tulleplakater har gått viralt. Spesielt når en uskyldig kollega blir rammet. Så i dag har vi lært følgende:
1:Ting spres sykt fort i sosiale medier
2:Det er ikke alt som bør deles