Statsminister Erna Solberg fikk ta det første spadetaket for ny E6 fra Ranheim til Værnes. Ordfører i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes, stilte opp som trillebårhjelper. Til venstre: Johan Arnt Vatnan, utbyggingsdirektør i Nye Veier.

Solberg tok første spadetak på E6-prosjekt

Starten på bygging av til sammen 23 km motorvei i Trøndelag.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nye Veier skal, sammen med entreprenør det spanske entreprenørfirmaet Acciona Construcciòn S.A, rådgiver Rambøll Norge AS og underentreprenører, bygge 23 km motorvei fra Ranheim til Værnes. Med fire felt, midtdeler, doble tunnelløp og fartsgrense på 110 km/t, skal trafikantene ha en mer trafikksikker vei med bedre trafikkflyt og kortere reisetid.

Tirsdag 1. september var det markering av anleggsstart, med ordførere, kommunedirektører, representanter fra næringslivet, og entreprenør- og transportbransjen, og ikke minst statsminister Erna Solberg til stede.

- Bedre veier vil bety bedre sammenbygging, større arbeidsmarkedsregion og bedre muligheter for næringslivet i Trøndelag, hvor ikke alle kan jobbe digitalt. Det er fortsatt mange i vårt land som trenger fysisk transport for å få tingene gjort. Vi mener det er riktig å bygge landet sammen, sa statsminister Solberg til de fremmøtte.

Fakta om prosjektet:

  • 23 km lang E6 strekning mellom Ranheim og Værnes i Trøndelag
  • Prosjektkostnad: 5,2 mrd. NOK ekskl. mva.
  • Hastighet når veien åpnes: 110 km/t
  • Ferdigstillelse Ranheim-Reitan: 2023
  • Ferdigstillelse Reitan-Hommelvik: 2024
  • Ferdigstillelse av prosjektet: 2025
  • Totalentreprenør er det spanske entreprenørfirmaet Acciona Construcciòn S.A.

Utbyggingsdirektør i Nye Veier, Johan Arnt Vatnan, benyttet anledningen til å takke alle som har bidratt i prosjektet.

- Takk til Acciona, til Multiconsult og Rambøll. Takk til saksbehandlerne i administrasjonene i kommunene, i fylkeskommunen og andre sektormyndigheter. Takk til næringsliv og spesielt til Norges Lastebileierforbund for all støtte. Og takk til alle medarbeidere i Nye Veier som har stått på sent og tidlig for å komme dit vi er i dag, sa han.

Den som fikk det ærefulle oppdraget med å ta første spadetak, var selvfølgelig statsministeren. Med trillebårhjelp av ordfører Ivar Vigdenes. Dermed er anleggsarbeidet med ny E6 fra Ranheim til Værnes i gang.

Planlagt veiåpning er i 2025.

Powered by Labrador CMS