LAVUTSLIPP: New Holland kan levere sin T6.180 traktor også med komprimert gass som drivstoff.
LAVUTSLIPP: New Holland kan levere sin T6.180 traktor også med komprimert gass som drivstoff.

Lavutslipps traktor

GASS: New Holland har tatt klimagrep på en av sine modeller. T6.180 kan leveres med komprimert gass som drivstoff i stedet for diesel.

Publisert

Ytelsene til den gassdrevne traktoren er akkurat de samme som tilsvarende modell på diesel. New Holland eies av industrikonsernet CNH som også eier Iveco. Iveco har i flere år vært ledende i utviklingen av gassmotorer for tyngre kjøretøy, og nå har denne teknologien blitt tatt med over til traktormarkedet også.

Gasstankene ligger under traktoren og rommer 180 liter. Traktoren som var utstilt på Lillestrøm hadde i tillegg en ekstratank på 270 liter som er frontmontert. Med ekstratanken montert skal det holde til en hel dags normalt arbeid og minst seks timers hardt arbeid.

New Holland har åpnet for bestilling av den gassdrevne traktoren, og leveringstiden er seks måneder. Prismessig ligger den 30 prosent over en standardmodell.

Det er laget et hurtigfeste som skal gjøre det mulig å raskt kunne ta av og på fronttanken. Enn så lenge er denne ikke godkjent, men hos AK-maskin forventer man at dette kommer på plass i nær fremtid.

Powered by Labrador CMS