SIKRING: Riksvei 13 mellom Djupevik og Kviturtunnelen i Vestland skal rassikres.

Tre tilbydere skal konkurrere om rassikringstiltak

Riksvei 13-strekning skal utbedres og rassikres.

Publisert

Nye Veier AS har besluttet å invitere tre entreprenører til å levere tilbud og konkurrere om å rassikre og utbedre riksvei 13 mellom Djupevik og Kviturtunnelen i Ullensvang kommune i Vestland.

Disse entreprenørene inviteres til tilbudsfasen:

  • Bertelsen & Garpestad AS med rådgiver Rambøll Norge AS
  • Risa AS med rådgiver Multiconsult Norge AS
  • Vassbakk & Stol AS med rådgiver Norconsult Norge AS 

– Med tre prekvalifiserte selskapsgrupperinger, er vi sikret god konkurranse når tilbudsfasen nå starter. Alle har inngått samarbeid med kjente norske rådgivende selskaper, sier administrerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland.

Sommeren 2024

Nye Veier tar sikte på å signere kontrakt med valgt totalentreprenør etter sommeren 2024.

– Dette er en milepæl for Nye Veier. Riksvei 13 er en viktig hovedvei i Vestland, både for nærings- og persontransport. Med arbeidene her, tar vi ned risiko i et kjent skredutsatt område. Det gir både økt trafikksikkerhet og reduserer sjansen for stengt riksvei som følge av steinsprang, sier Aanesland.

Dette skal gjøres

Konkurransen innebærer i stor grad gjennomføring av gjeldende reguleringsplan fra 2015, men med flere optimaliseringer. 

Lengden på tiltaket er 1200 meter i tillegg til tilpassing til eksisterende vei på ca. 30 meter i hver ende. Det skal bygges ny vei i dagen med bredde 7,5 meter som i stor grad går på skjæring i oversiden av dagens vei. 

Det skal bygges murer i to nivåer mot fjellsiden på deler av strekningen. For å løse skredutfordringene skal det bygges bruer, slik at skredene kan gå under bruene og ikke over veien. 

Under og oppstrøms for bruene, skal det plastres. Dette for å hindre at skredmassene stopper under eller oppstrøms for bruene. 

Videre inkluderer prosjektet gang- og sykkelvei langs veitraseen. Eksisterende vei skal i stor grad benyttes som fremtidig gang- og sykkelvei, men med tilpasninger i høyde og mot ny vei. Det skal være gang- og sykkelvei på brukonstruksjonene.

Midlertidige veier

En av de store utfordringene i prosjektet, er trafikkavvikling i byggeperioden. 

For å sikre tilstrekkelig trafikkavvikling, må det bygges midlertidige veier, det må bygges i flere etapper og trafikken må legges om flere ganger i hver etappe.

Powered by Labrador CMS