Owe Beck gleder seg over at agenturet er klart for Sverige og har informasjonsbrosjyren for MaskinExpo klar.

Beck Maskin Sverige AB fikk Kobelco i Sverige

- Jeg er glad og stolt over at vi er blitt generalagent for Kobelco i Sverige. Nå håper vi Kobelco også sier ja til import til Norge, sier styreformann Owe Beck i Beck Maskin Sverige AB.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Målet var å få en eller flere Kobelco beltegravere til forestående MaskinExpo 2013 i Stockholm (23.-25. mai), men det ble for snau tid for Beck Maskin Sverige AB. Avtalen med Kobelco Construction Machinery Co., Ltd. ble undertegnet i slutten av forrige uke, og det var ifølge hva adm. direktør Makoto Kato antydet overfor Anlegg&Transport på Bauma, langt raskere enn oppsatt tidsplan.

Bestilte 30 maskiner

Samtidig med at Sverige-avtalen ble undertegnet, bestilte Beck Maskin Sverige AB et 30-talls Kobelco gravemaskiner. Halvparten er over 8 tonn, de resterende minigravere på 1-2 tonn.

- Selv om maskinene ikke rekker frem til MaskinExpo, vil vi benytte utstillingen til å promotere Kobelco-importen til Sverige. Vi har bestilt et stort banner og laget brosjyrer som blir distribuert fra standen, sier Beck.

Kobelco-senter i Gøteborg

Beck har et stort anlegg i Kungälv utenfor Gøteborg. I dette skal det bygges opp et Kobelco-senter for maskinklargjøring, lager og videre distribusjon. Kobelco-graverne vil bli skipet med Hoegh Autoliner direkte fra fabrikken i Hiroshima i Japan.

- Vi vil ansette teknisk sjef, servicesjef og servicemekanikere ved anlegget i Gøteborg. I tillegg vil vi også ha flere serviceteknikere ved anlegget vårt i Haninge i Stockholm, og vi søker allerede nå etter servicepartnere og selgere ellers i Sverige, forteller Beck.

Kobelco har gjort det meget godt i Sentral-Asia, inkludert Kina, India og Japan. På hjemmemarkedet Japan er Kobelco markedsleder foran Hitachi.

- Jeg startet med Kobelco i Norge, og ønskemålet et å kunne avslutte karrieren med Kobelco også i Norge, sier Beck.

Adm. direktør Makoto Kato i Kobelcos europaorgaisasjon relanserte Kobelco i Europa under Bauma.
Beck-anlegget i Gøteborg som nå klargjøres for Kobelco-importen til Sverige.
Powered by Labrador CMS