På topp i Norge.

Rett på nyåret ble Volvos 75-tonns beltegraver overlevert med maskinansvarlig Karsten Gryte (fra venstre), Olav Stangeland og Tor Anders Skjæveland tilstede.

Ble største Volvo-kunde

Stangeland med 63 Volvo i 2019

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Da distriktssjef Tor Anders Skjæveland i Volvo Maskin AS gjorde opp status for maskin­salget i Rogaland i 2019 var det Stangeland Maskin AS som toppet listen. Og ikke bare det, maskinentreprenøren ble også største Volvo-kunde i Norge siste år hos Volvo Maskin.

Listen Skjæveland presenterer i møte hos Stangeland teller i alt 63 nye Volvo-maskiner for 2019 som er fordelt slik:

  • 7 kompakte hjullastere (L35)
  • 8 rammestyrte dumpere (A25-A45)
  • 26 hjullastere (fra L60H til L220H)
  • 13 beltegravere
  • 9 hjulgravere

I de fleste av maskinkjøpene er Skjæveland i kontakt med både konsernsjef Olav Stangeland og maskinansvarlig Karsten Gryte.

- Vi har en tett og åpen dialog hvor vi ser på samarbeid, behov og løsninger. Stangeland Maskin har et veletablert system i sin maskinstrategi, og vår jobb er å følge opp leveranser, service og å være på plass når det kreves, uttaler Skjæveland.

Fast opplegg

- Normalt går maskinene våre 8000-9000 timer før de skiftes ut. Selv om vi har et fast opplegg kan antallet nyanskaffelser variere noe fra år til år, og i 2019 var antallet noe høyere enn normalt og passerte 100. Også et 30-talls Cat ble kjøpt, sier Gryte som også har ansvaret for bruktomsetningen.

- Og hva med 2020 etter fjorårets rekordsalg, Skjæveland?

- Det vil tiden vise, men starten har i alle fall vært meget lovende etter at vi nylig overleverte 75-tonneren Volvo EC750 på belter til Stangeland.

- Og det er en maskin som settes inn i forsterkningsarbeider av Dam Lyngsvatn, Lyses største og heleide vannmagasin. Der skal den rive ned stein i røysa og mate to andre maskiner som tar hånd om selve plastringsarbeidene på dammen. Den skal bli mer solid og være klar for fremtiden, føyer Gryte til.

Powered by Labrador CMS