Vakumløftere på belter har blitt en god salgsvare.
Vakumløftere på belter har blitt en god salgsvare.

Fra skepsis til beundring

Vakuumløftere fra svenske Pritec Vaculyft AB har blitt en hjørnestein i Kjell Linthos virksomhet.

- Interessen har vært sterkt økende siden vi involverte oss i import og salg av det nye agenturet ifjor høst. Dette er anerkjente, ergonomiske vakuumløftmaskiner for enkel håndtering av kantstein, naturstein og gangbaneheller, sier Lintho til AT.no.

Funker godt

Han forteller at det var stor skepsis til vakuumløfterne fra Pritec Vaculyft, da andre versjoner vakuumløftere som har vært i markedet ikke har fungert på alle typer betong- og granittprodukter.

- Testing av Pritec-løftere på ulike produkter, formater og fabrikater i Norge fikk høy prioritet. Vi har til gode å finne en betonghelle eller granittkantstein som denne ikke løfter på hvert forsøk, understreker Lintho, og som fortsetter:

Helsegevinst

- Foruten stor helsegevinst gir bruk av vakuum høy effektivitet. Den er lett å manøvrere, den reduserer tunge løft til et minimum og den finnes i flere ulike varianter. Hensynet til effektivitet og HMS er de viktigste argumentene våre kunder formidler når de går til innkjøp av vakuumløftere, sier Lintho.

Varianter

Den mest solgte av modellene er selvgående på belter. En annen modell festes på pallegaflene til en hjullaster. Det finnes vakuumløftere som løfter 500-1500 kilo og som festes på gravemaskiner, og det finnes ulike typer håndholdte modeller for mindre løft.

- Økt salg i Norge det siste året bekrefter bare et økende behov for vakuumløftere, sier Lintho.

Forsiden nå