MAN-sjef Bård Stenberg avbildet under IAA-utstillingen i 2012.
MAN-sjef Bård Stenberg avbildet under IAA-utstillingen i 2012.

MAN for sin bil

Bård Stenberg klarer seg ikke uten bil og duppeditter. Møt MAN-sjefen i «Ukens intervju»!

- Hva er det første du gjør på jobben mandag morgen?
- Ettersom jeg er en av de som defineres som "workaholics", har jeg stort sett tømt innboksen for emails i løpet av helgen. Mandag morgen blir derfor stort sett forberedelser til mitt skandinaviske ledermøte via videokonferanse klokken 10 hver uke.

- Hvis du ikke hadde jobbet i denne bransjen, hvor hadde du jobbet da?
- Jeg liker å skrive og bruke kreative evner, så jeg vurderte lenge å begynne innenfor for eksempel marketing eller kommunikasjon. Tror likevel at bilbransjen med dets mangfold er det som passer meg best.

- Hvilken samferdselsminister husker du best, og hvorfor?
- Alle husker vel Kjell Opseth? Hans evner til både å beslutte og gjennomføre politiske vedtak tror jeg er unik i norsk ministersammenheng. 

- SAS eller Norwegian?
- Flyr definitivt mest med Norwegian. Men kanskje av nostalgiske hensyn trives jeg også godt hos SAS.   

- Hva klarer du deg ikke uten?
- Som bilinteressert svarer jeg selvsagt bilen! Jeg er nok i tillegg over gjennomsnittlig opptatt av duppeditter som Iphone og Ipad, så kona vil nok legge begge disse to til listen over ting jeg ikke klarer meg uten.

- Hva tenker du på når du hører ordet «veistandard»?
- Tja, det klages mye på manglende sådan i Norge. Likevel tror jeg man gjør det beste ut av de midlene en rår over. Det er både utfordrende og dyrt å bygge vei her på berget, så å forvente at vi skal ha samme standard som i flate Danmark eller Tyskland synes jeg ofte blir et litt unyansert bilde. Likevel støtter jeg fullt ut de som krever at vi på hovedferdselsårene må bli flinkere til å bygge "den riktige veistandarden" første gang, og ikke som vi ofte gjør; å vente til trafikken blir større før vi for eksempel bygger 4-felts vei.  

- Hva er det beste med å bo i Norge?
- Når vi ser på hva som skjer i både Europa og i verden ellers, mener jeg at vi allerede har fått lottogevinsten når vi får lov til å bo og leve i Norge. Vi har alle plenty av de viktigste forutsetningene for å kunne leve et godt liv - som for eksempel mye natur, rent vann, politisk og religiøs frihet, høy levealder, velfungerende helse- og utdanningssystemer og ikke minst masse penger. Bedre blir det ikke. 

- Hva gjør deg forbanna?
- Urettferdighet, urett og overgrep som begås mot både voksne og barn skal man aldri akseptere. I min egen mikroverden blir jeg imidlertid ofte irritert i over småting i trafikken - som for eksempel på de som ligger i venstre felt på E18 eller E6 og kjører 20 km/t under fartsgrensen.

- Internett eller trykt medium?
- Ja takk, begge deler. Hjemme abonnerer vi daglig på 4 aviser - det blir veldig mye å levere til papirinnsamlingen hver tredje uke! I tillegg er jeg nok innom alle de største internettavisene daglig, både norske og utenlandske.

- Hvis noen skrev en biografi om deg, hva ville tittelen vært? 
- Tror ikke det ville bli noen stor bestselger, men hva med "Han som klarte å takle både oppturer og nedturer i lastbilbransjen med like stor ro og humør"?

«All time high kan jeg ikke garantere, men...» Sjøgutten som endte opp med lastebiler Dette klarer ikke Volvo-sjefen seg uten Optimist med iPhone Forbannet på likegyldighet og overgripere Pon-sjefen går for «alt eller intet» Gündere er verdifulle! SKAB-sjefen ser alltid etter det positive

LES FLERE «Ukens intervju»: 

 

Forsiden nå