Statens vegvesen signerte kontrakt for bygging av ny vei i Sømmevågen tirsdag 28. oktober. Fra venstre: Seksjonsleder Øivind Kommedal, Statens vegvesen, anleggsdirektør Hans Ragnar Uthus, Kruse Smith og daglig leder Ole Bjelland, Bjelland AS.

Nå er kontrakten underskrevet

Statens vegvesen har skrevet kontrakt med arbeidsfellesskapet Kruse Smith Entreprenør og Bjelland AS for bygging av ny vei i Sømmevågen, Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter en tilbudsrunde der Statens vegvesen diskvalifiserte tre av fire tilbydere, og en runde i Klagenemnda for offentlige anskaffelser, Klagenemnda for offentlige anskaffelser, var det i dag klart for kontraktsinngåelse. 

- Nå gleder vi oss til endelig å komme i gang med arbeidet. Kontrakten har vært klar lenge, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Odd-Magnar Nerland.

Seksjonsleder Øivind Kommedal signerte for Statens vegvesen, anleggsdirektør Hans Ragnar Uthus for Kruse Smith, og dagleg leder Ole Bjelland for Bjelland AS.

Snart oppstart

Allerede neste uke kommer prosjektledelsen til å møte entreprenøren for en befaring og dialog.

- Så skal vi ha en formell gjennomgang av kontrakten i et møte om to uker, sier Nerland.

Etterpå starter arbeidet i Sømmevågen.

Bedre fremkommelighet

- Vi skal bygge nytt toplanskryss og utvide Tanangerveien mellom Sømmevågen og Sømme. I tillegg blir Flyplassveien utvidet fra Sentrumsveien frem til rundkjøringen ved Nordsjøvegen i sør, forklarer prosjektlederen.

Målet for den nye veien i Sømmevågen er å forbedre kapasiteten og fremkommeligheten langs riksvei 509, Flyplassveien og gjennom krysset i Sømmevågen vest.

Powered by Labrador CMS