Flommen i mai 2013 gjorde store skader i deler av Gudbrandsdalen. Nord-Fron kommune sitter foreløpig igjen med svarteper etter å ha reddet et boligfelt. (Illustrasjonsfoto fra Kvam sentrum)

Reddet verdier, men må betale

Under den store flommen i mai 2013 reddet Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen et boligområde fra store skader ved å lede vannet over et landbruksareal. Så langt sitter kommunen alene med regningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Naturskadefondet har så langt gitt avslag på å betale for de kostnadene kommunen har hatt for å rette opp skadene på landbruksarealet, ifølge avisen GD. Naturskadefondet vil ikke betale fordi de mener skaden er påført av tredjeperson, altså kommunen.

Nord-Fron har naturlig nok klaget på avgjørelsen. Hadde kommunen ikke grepet inn, ville det etter alt å dømme ha blitt langt større naturskader der Naturskadefondet og Norsk Forsikringsskadepool naturlig ville ha kommet inn i bildet.

Det kan altså synes som jussen er viktigere enn praktiske realiteter. Juridisk rådgiver i Nord-Fron kommune, Anne Marit Mork, uttaler at man kan bli mer forsiktig med å gripe inn i lignende tilfeller hvis kommunen skal bli sittende med regningen alene.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS