Hogstmaskinen 1170E (øverst) og lassbæreren 1210E i aksjon i Jondalen utenfor Kongsberg.
Hogstmaskinen 1170E (øverst) og lassbæreren 1210E i aksjon i Jondalen utenfor Kongsberg.

"Road show" med JDF-maskiner

John Deere Forestry (JDF) har i vår kjørt "road show" på Sørlandet og i Buskerud. Siste stopp var Jondalen ved Kongsberg der et 40 talls maskininteresserte møtte for å prøvekjøre to av JDFs modeller.

Demo-maskinene var hogstmaskinen 1170E og lassbæreren 1210E. 1170E veier fullrigget med belter/kjettinger ca. 20 tonn. I kranspissen sitter hogstaggregatet H414 med felldiameter på62 cm. Lassbæreren 1210E på ca. 18 tonn har lastekapasitet på 13 tonn og er beregnet både til tynning/slutthogst med sin variable lastekasse.

Komfort og god sikt

- Våre maskiner har rundtsvingende og nivellerbare førerhytter, og denne løsningen har slått godt an. Men det er jo ikke alle som kjører "grønt". Derfor inviterte vi spesielt entreprenører som har andre maskinmerker til å prøvekjøre våre to demo-maskiner. Og tilbakemeldingene er svært positive. God komfort og god sikt går igjen i bedømmelsen fra førerne som prøvekjørte maskinene, sier Jens Erik Wittussen, John Deere Forestry AS.

"To dagers" på Sørlandet

Maskin-demoen på Sørlandet strakk seg over to dager og ble avholdt i Reddal utenfor Grimstad. Om det var kleint fremmøte den første dagen, ble dag to svært vellykket med over 30 deltagere og "langveisfarende" helt fra Stavanger-området.

 

Forsiden nå