Fra venstre: Joar Lunde, Jostein Olsen, Anders Tveit Haukland, Thomas Gjerde, André Skjelanger Stornes.
Fra venstre: Joar Lunde, Jostein Olsen, Anders Tveit Haukland, Thomas Gjerde, André Skjelanger Stornes.

Stavanger har landets beste Scania-mekanikere

Team Stavanger danket ut den regjerende norske mesteren, Dieselkameratene, i årets utgave av Scania Top Team.

Lagarbeid i praksis. Fra venstre: Joar Lunde, André Skjelanger Stornes, Anders Tveit Haukland.
Lagarbeid i praksis. Fra venstre: Joar Lunde, André Skjelanger Stornes, Anders Tveit Haukland.

Top Team er en ferdighetskonkurranse som gjennomføres hvert annet år i Scania-organisasjonen. Scania Top Team har over 8.000 deltagere i 60 land over hele verden. Konkurransen er bygd opp med nasjonale finaler i alle Scania-land, deretter 5 regionale finaler og til slutt en internasjonal finale. I Norge var 44 lag (220 deltagere) påmeldt.

41 lag sendte inn svar i den innledende teorirunden. De som gikk til norgesfinalen var: Dieselkameratene fra Narvik (regjerende mester), Team R870 fra Ålesund, Team Top Fem og Team BS fra Borgeskogen og Team Stavanger fra Stavanger.

Ungt lag

Etter at praktiske og teoretiske oppgaver var løst i finalen, i Trondheim 9. mars, sto Team Stavanger alene på topp.

- Dette er fantastisk, og over all forventning! Dette er første gang noen av oss deltar, og vi er også et svært ungt lag, så dette er veldig moro, sier teamleder Jostein Olsen (39), som til daglig jobber som Scania-tekniker på Stavanger-anlegget.

Med seg på vinnerlaget har han to tungbilmekanikere, Anders Tveit Haukland (23) og Joar Lunde (26), deleekspeditør Thomas Gjerde (23) og tungbilmekanikerlærling, André Skjelanger Stornes (19).

På vei mot verdensfinalen

Med seieren i den nasjonale finalen blir de Norsk Scanias representanter i en av de tre europeiske finalene, som finner sted i Koblenz, Tyskland i september/oktober. For å stille best mulig forberedt til den tøffe konkurransen, og for å øke sjansen til å avansere til verdensfinalen i Södertälje i november, vil laget få videre oppfølging og trening av instruktører fra Norsk Scanias Kompetansesenter på Kløfta.

Forsiden nå