- Det må knusverk, gravere og hjullastere til for å holde hjulene i gang, sier Stig Halle.
- Det må knusverk, gravere og hjullastere til for å holde hjulene i gang, sier Stig Halle.

Steinknuserne i Stjørdal

Brødr. Halle AS i Stjørdal i Nord-Trøndelag investerer i steinknusing.

Nylig tok selskapet i bruk sitt nye Lokotrack-sikteverk, ST2.4 på 23,5 tonn, levert av Metso Norge. Om en ukes tid får de sin nye Cat 924K, hjullaster med 2,1 m3 skuffe. For øvrig selskapets første Cat-hjullaster.

Begge maskinene er de første som er levert i Norge. I juni fikk Brødr. Halle levert en grovknuser fra Metso, en Lokotrack LT 116.

Nyttig

- Vi så nytten av et sorteringsverk etter å ha handlet et knuseverk, sier Stig Halle. Han har blant annet ansvaret for ti grusbiler som daglig kjører singel og ulike pukkfraksjoner fra knuseverket på Fransefoss i Lånke til forskjellige anlegg i Stjørdalsdistriktet.

Bred maskinpark

Foruten tradisjonell entreprenørvirksomhet utfører selskapet alt innen grunnarbeider med hovedvekt på vei, vann og avløp. Brødr. Halle disponerer gravemaskiner og hjullastere, samt lastebiler og dumpere for massetransport.

I dag er steinknusing en av selskapets hovedgesjefter. Gamle knusverk er skiftet ut med nye. Brødr. Halle har i dag tre knusverk og ett sorteringsverk.

Tøff bransje

Stig forteller om en tøff bransje med knallhard konkurranse.

- Det gjelder å være på vakt for å holde på markedsandelene. Stjørdals-distriktet er imidlertid i rivende utvikling, noe det for øvrig har vært i flere år nå. Med E14 til Sverige, E6 nordover og med flyplass et steinkast unna, er vi helt klart et knutepunkt strategisk plassert midt i Norge, sier Stig.

 

 

 

Forsiden nå