Bærekraftig er et viktig stikkord når stibyggerne er ute i skogen og bygger sykkelstier med håndkraft.

Tråkk'n Roll bygger med håndkraft

Har fått med seg «verdens beste» på grunnarbeider i skogen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Stibyggerprosjektet Tråkk’n Roll utvikler et stort nettverk av bærekraftige terrengsykkelstier i Hallingdal, der det overordnede målet er å utvikle hele regionen til en sykkeldestinasjon av internasjonale dimensjoner.

- Vi bygger morsomme, bærekraftige og nyskapende stier som setter en ny standard i Norge, sier prosjektleder for Tråkk ’n’ roll, Lars Wraee Jensen.

Profesjonelle stibyggere

- Skal man lære og utvikle seg raskt som stibygger, er det lurt å lære av de beste. Vi har derfor knyttet til oss et knippe av verdens ledende stieksperter som mentorer for crewet vårt, sier Jensen.

Det profilerte stibyggerprosjektet Tråkk ’n’ roll er i full gang med å bygge et stort nettverk av terrengsykkelstier i Hallingdal. De profesjonelle stibyggerne er sponset med klær fra Blåkläder.

Ett av de primære formålene med prosjektet er å få mange til Hallingdal for å sykle, men mye trafikk betyr mye slitasje. I tillegg finnes det mye vann i Hallingdal.

- Dette tar vi hensyn til og løser på en god måte, for vi ønsker jo ikke at stiene skal vaskes vekk av regn og flom. Samtidig må det kombineres med moro-aspektet: Det er jo ikke noe poeng i å bygge bærekraftige stier hvis de ikke er morsomme å sykle på. Det kreves høy kompetanse for å designe stier som er spennende å sykle for folk på ulike nivåer, sier Jensen.

Blåkläder sponser med arbeidstøy

Tråkk ’n’ roll også fått Blåkläder med på laget. Klesmerket sponser stibyggerne med klær.

- Tråkk ’n’ roll er et godt initiativ, hvor de legger til rette for at folk skal kunne bruke naturen uten å ødelegge den. Prosjektet er opptatt av at terrengsykling skal skje i harmoni med natur og omgivelser, og stiutviklingen er derfor basert på bærekraftige prinsipper. Dette er spennende tiltak som vi definitivt ønsker å støtte, sier markedskoordinator i Blåkläder Norge, Anja Løkke i en pressemelding.

- Vi er utrolig glade for å ha Blåkläder med på laget. At alle stibyggerne er kledd i klær som er optimale for hardt arbeid, er noe som styrker både innsatsen og arbeidsmoralen, sier Jensen i meldingen.

Tråkk’n roll-prosjektet eies av destinasjonene i Hallingdal: Nesbyen Turist- og Næringsservice, Ål Utvikling AS, Hemsedal Turistkontor SA, Visit Geilo AS og Gol Reisemål AS.

Powered by Labrador CMS