Iveco Daily Blue Power er International Van of the Year 2018.

Varebil-prisen til Iveco

Iveco Daily Blue Power vinner International Van of the Year 2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Iveco har på en ny måte sørget for en bærekraftig distribusjonsøsning. Med Iveco Daily Blue Power tilbyr den italienske produsenten et spekter av effektive, miljøvennlige løsninger som RDE-2,3 liter diesel Euro 6 diesel, en 3,0 liters CNG-motor med Hi-Matic automatisert girkasse og en forbedret elektrisk versjon.

Av IVoY-juryen fikk Iveco Daily Blue Power totalt 113 poeng, fulgt av nye Ford Transit Custom med 79 poeng. Den siste pallplassen gikk til Volkswagen med den nye CNG-motoren i Caddy.

Totalt var det fem kandidater, og de som havnet utenfor pallen var MAN TGE og Renault Kangoo Z.E.33. Utdelingen av det helt redesignede troféet ble gjort under Solutrans 2017 i Lyon, Frankrike onsdag 22. november. Totalt deltok 1500 representanter fra den europeiske nyttekjøretøyindustrien under seremonien.

Det var en glad Iveco Brand President, Pierre Lahutte, som kommenterte følgende da han mottok prisen:

- I året da Daily feirer 40 år, er den blitt valgt som «International Van of the Year» for tredje gang. Utover det å anerkjenne den suksessen som Daily er, verdsettes den store innsatsen Iveco gjør for å bidra i kampen for ren luft i våre byer og CO2-utslippsreduksjoner. Daily Blue Power i elektrisk, naturgass- og mest avanserte dieselversjoner, er det første og eneste kjøretøyet som tilbyr tre alternative drivlinjer som alle forutsetter at vi i økende grad vil få strengere restriksjoner i kjøring i bysentre. Dette sikrer kundenes investeringer og gir dem de konkurransefortrinn de trenger for å utvikle sine bærekraftige virksomheter.

Juryen består av 25-medlemmer. Disse er journalister fra nyttekjøretøymagasiner i hele Europa. Norsk medlem i juryen er Torbjørn Eriksen i tidsskriftene Anlegg&Transport og Moderne Transport.

Powered by Labrador CMS