Nytt universitetsbygg ved Det juridiske fakultet ved Tullinløkka i Oslo sentrum.

Veidekke bygger universitetsbygg

Entra ASA har gitt Veidekke Entreprenør oppdraget med å bygge et nytt universitetsbygg for Det juridiske fakultet ved Tullinløkka i Oslo sentrum. Kontrakten er en totalentreprise verdt 528 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det nye universitetsbygget skal samle store deler av det juridiske fakultet ved Universitet i Oslo. Prosjektet blir på nesten 22.000 kvadratmeter fordelt på ti etasjer over bakken pluss kjeller, og det skal legges til rette for et fremtidsrettet læringsmiljø med en egnet og fleksibel bygningsmasse.

- Vi har jobbet med å utvikle prosjektet i samspill med Entra i to års tid, og gleder oss nå over å fortsette det gode samarbeidet i byggefasen. Det å utvikle og bygge gode lokaler for kunnskap og undervisning er noe av det viktigste en entreprenør kan gjøre, så vi er veldig godt fornøyd med å ha fått tilliten av Entra og gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

- Veidekke og Entra har jobbet godt sammen under planlegging av dette viktige prosjektet og jeg ser virkelig frem til videre samarbeid om realiseringen. Reguleringsplanen ligger nå til endelig politisk behandling i Oslo kommune og vi forventer at planen blir godkjent før jul, sier direktør prosjekt og teknisk i Entra, Kristin Haug Lund.

Entras administrerende direktør Arve Regland (t.v.) og konsernsjef Arne Giske i Veidekke ser frem til et godt samarbeid om prosjektet i Tullinkvartalet i Oslo.

Entra ønsker gjennom prosjektet å bidra til å revitalisere og oppgradere området rundt Tullinløkka ved å tilføre ny aktivitet som sikrer et levende kvartal med nye brukere, gateliv og bedre kommunikasjon med resten av byen. Undervisning, kunnskap og kultur med tilhørende miljøskapende by-aktiviteter på gateplan skal gi nytt liv i denne delen av sentrum.

Det planlegges oppstart av byggearbeidene etter nyttår. Bygget skal stå ferdig til bruk høsten 2019.

Powered by Labrador CMS