De nederste etasjene blir næringslokaler og de øverste blir boliger i Helgerudkvartalet.
De nederste etasjene blir næringslokaler og de øverste blir boliger i Helgerudkvartalet.

Klart for bygging av Helgerudkvartalet

Skanska skal bygge Helgerudkvartalet i Sandvika for Andenæs Eiendom.

Publisert

Helgerudkvartalet er første fase av et stort byutviklingsprosjekt i sentrum av Sandvika, der to helt nye kvartaler på totalt ca. 60.000 m² skal bygges. Prosjektet vil bestå av kombinasjonsbygg med både næringsarealer og boliger.

Kontrakten ble signert i juni 2021, og partene har siden det gjennomført en samspillsfase hvor prosjektet er detaljprosjektert. Det er nå klart for bygging, og kontrakten på 965 millioner kroner inngår i Skanskas ordrereserve for Norden i fjerde kvartal.

Andenæs Eiendom, som eier en rekke eiendommer i Sandvika, har jobbet med utviklingen av det som blir selskapets største prosjekt siden starten av 2000-tallet. Skanska vant prosjektet etter en konkurranse basert på pris og gjennomføringsevne, og etter en vellykket samspillsfase ser begge parter frem til byggestart i februar 2022:

- Vi ser frem til å sette spaden i jorden i februar og er veldig glade for å være med på dette store og viktige byutviklingsprosjektet i Sandvika. Med den spesielle kombinasjonen av næring og bolig, og ikke minst ambisiøse miljøambisjoner, er dette et prosjekt som passer meget godt inn i vår portefølje, forteller Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

De fem nederste etasjene skal bli næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje. I sjette etasje skal det bygges en felles takhage for boligene som blir bygget i seks frittstående boligbygg på taket av næringslokalene. Boligbyggene blir fra seks til ti etasjer høye, og består av totalt ca. 220 boenheter i ulike størrelser.

Siste overlevering skal skje i tredje kvartal 2025.

Powered by Labrador CMS