Statens vegvesen jobber for å holde veiene åpne året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig. Nå kan du få varsel på SMS hvis din fjellovergang eller vei må stenge.

Få SMS-varsel når fjellovergangen/ veien må stenges

Det er meldt snø og vinteren er på vei over store deler av landet. Nå kan du få SMS-varsel hvis din fjellovergang eller vei må stenges på grunn av dårlig vær.

Publisert Sist oppdatert

- Tjenesten er svært enkel å bruke, sier Bjørn Laksforsmo, direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

- På www.vegvesen.no/fjelloverganger kan du enkelt abonnere på SMS-varsling for den eller de strekningen(e) du ønsker. I tillegg til fjellovergangene, gjelder tjenesten også for værutsatte veier som ofte blir stengt på grunn av vanskelige vær- og føreforhold. Tjenesten gjelder for i alt 107 veistrekninger.

Beskjed når veien stenger og åpner igjen

- Vi i Statens vegvesen gjør alt vi kan for å holde veiene åpne året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig. Når vi må innføre kolonnekjøring eller stenge en vei, er det for å ivareta din sikkerhet. Det kan skje på kort varsel, forklarer Laksforsmo.

Så fort en stengning er registrert som trafikkmelding hos Statens vegvesen, vil du som abonnent få et varsel. Du kan bestille varsling for så mange strekninger du vil, og tjenesten er gratis.

Hvis man som trafikant abonnerer på SMS-varsel, vil man få en SMS hvis veien må stenge eller det innføres kolonnekjøring, og det gis informasjon om forventet varighet. Man mottar et nytt varsel når veien er åpen igjen.

Varsling kan bestilles for så mange strekninger man vil, og tjenesten er gratis. SMS-varslingen er aktiv frem til man melder seg av.

Slik fungerer SMS-tjenesten

Som abonnent får man varsel straks stengningen registreres som en trafikkmelding hos Statens vegvesen. På www.vegvesen.no/fjelloverganger registrerer man sitt eget telefonnummer og får tilgang til en meny med alle strekningene som tilbys.

SMS-en er bygget opp slik:

Bjørn Laksforsmo, direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.
  • Veinummer, veinavn/fjellovergang navn
  • Innhold i veimeldingen og hva det meldes om
  • Hvor lenge situasjonen er forventet å vare
  • Lenke til den aktuelle fjellovergangens nettside

- Vi vet at god trafikkinformasjon og en mest mulig forutsigbar reise er viktig for trafikantene. SMS-varslingen kan derfor være en nyttig tjeneste for trafikantene, sier Laksforsmo.

- Sjekk vær- og føremeldinger

Han anbefaler alle som skal ut på veien i det aktuelle området, om å bruke flere informasjonskilder i tillegg til SMS-varsling:

  • Følg med på vær- og føremeldinger
  • Planlegg turen og få oppdaterte vei- og trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk
  • Følg Vegtrafikksentralene på Twitter
  • Publikumstelefon 175
Powered by Labrador CMS