GAMMELT SELSKAP: Leman ble grunnlagt i Danmark i 1900 og har i dag mer enn 30 kontorer over hele verden.

Transportselskap med markant økning av transporter til Norge

Transportselskapet Leman Norge vokser på veitransport. Og det er transport av varer til Norge som står for en stor del av økningen.

Publisert Sist oppdatert

Det globale transport- og logistikkselskapet Leman, med flere kontorer i Norge, har utvidet sin veitransportvirksomhet på det norske markedet de siste årene. 

Selv om markedet generelt har en liten tilbakegang akkurat nå, fortsatte veksten deres på bil med 13 prosent i fjor og 20 prosent så langt i år.

Øl, vin, gummi, kunstgress og kjøledisker 

– Selv om vi også kan merke den generelle nedgangen i markedet, har vi opplevd en økning i importen til Norge fra det meste av Europa. Det ser ut til at det er stor tillit til Leman fra kunder som i likhet med oss ønsker å fokusere på personlige relasjoner. Vi er ikke bare speditører, Vi fungerer også som personlige rådgivere for våre kunder, og de blir ikke bare enda et nummer i rekken. Du kan stole på Leman, og vi leverer når vi må, og til lovet pris, og den sikkerheten er åpenbart populær, sier Rasmus Winther, teamleder i Drammen.

Selskapet opplyser at det har en svært bred sammensetning av kunder. Det er særlig importen av varer til det norske markedet som øker, og det spenner vidt mellom alt fra øl, vin, gummi, leker, farmasøytiske produkter, og kunstgress til kjøledisker.

Representert på hele kontinentet

– Rundt 80–90 av våre kunder er norske, og de importerer kort sagt alt. Vi er ikke en nisjetransportør, og vi skal – og kan – håndtere det hele. For øyeblikket opplever vi særlig interesse for import fra Øst- og Sør-Europa, men våre kunder er bredt representert på hele kontinentet, sier Morten Kristensen, ansvarlig for Lemans bilavdeling i Vestby.

Transportselskapet opplyser også at det opplever en utvikling i markedet på to konkrete områder:

– Vi opplever økende interesse fra kunder som ser etter en fullserviceleverandør som i tillegg til transport også kan ta seg av fortolling av importvarer. Her har vi spesialisert oss i flere tiår, så her mener vi at vi har god kontroll. I tillegg opplever vi også en økende interesse for klimabevisste transportløsninger, og våre kunder drar derfor nytte av vår innebygde løsning for å beregne og lese klimaregnskapet for hver enkelt forsendelse, sier Morten Kristensen.

Leman ble grunnlagt i Danmark i 1900 og har i dag mer enn 30 kontorer over hele verden.

Powered by Labrador CMS