Låser lastebilen når sjåføren er ute

Vaktmesterkompaniet AS følger i fotsporene til flere aktører som disponerer tunge kjøretøy, og sørger for at lastebilene til enhver tid er låst når det ikke sitter fører i kjøretøyet.

Publisert Sist oppdatert

- Det er dessverre slik at trusselbildet har økt i samfunnet, og vi har sett flere hendelser i verden hvor lastebiler har blitt brukt til terrorhandlinger, sier adm. direktør i Vaktmesterkompaniet, Bård Stenberg.

- Vi er en aktør med flere tunge kjøretøy i aktivitet daglig, også i sentrumskjernen som kan være et av de mest utsatte områdene. Vi ønsker å ta vår del av ansvaret for at terrorhandlinger som dette ikke skjer i Norge.

Blant annet disponerer Vaktmesterkompaniet flere avfallsbiler hvor sjåførene er avhengig av at motoren er i gang mens de tømmer søppeldunker og containere i komprimeringsbilen.

- Vi gjør dette både for samfunnets sikkerhet, og for sikkerheten til våre ansatte. Det er klart at dette er tanker som berører sjåførene på slike kjøretøy, og ved å iverksette tiltak som dette sørger vi også for at våre ansatte har en tryggere hverdag når de må gå ut av lastebilene sine for å gjøre jobben sin, sier Stenberg.

Tiltaket ble satt i verk allerede før påske, og er noe Vaktmesterkompaniet lover å «følge godt opp i fremtiden». Bedriften ønsker å oppfordre flere til å gjøre det samme.