Illustrasjonsbilde fra en tidligere flyplass-asfaltering.
Illustrasjonsbilde fra en tidligere flyplass-asfaltering.

Lemminkäinen skal asfaltere i Sola

Lemminkäinen er tildelt kontrakten for reasfaltering av øst-vestrullebanen på Sola lufthavn. I kontrakten inngår også noe av takseområdet. Det er Stangeland Maskin som er entreprenør for oppdraget.

Publisert Sist oppdatert

- Det er svært gledelig at vi har vunnet kampen om denne avtalen. Ca. 30 personer fra oss vil være involvert i arbeidet som starter opp etter påske, sier Åsbjørn Skrettingland, direktør for kunde og salg i Lemminkäinen.

Flere flyplassoppdrag

Lemminkäinen gjorde samme jobb på nord-sørrullebanen i 2014, og opplevde godt samarbeid den gang. Nylig ble det også annonsert at selskapet vant konkurransen om å asfaltere Torp Sandefjord lufthavn, en jobb som også skal utføres i 2017.

- Asfaltering av flyplasser er noe av det mest krevende vi driver med i vår bransje. Kvalitetskravene er ekstra høye. Det gjør oss ekstra skjerpet når vi får slike utfordringer, og vi ser selvsagt på det som en stor annerkjennelse av den kvaliteten vi leverer, sier Skrettingland.

Høyt tempo

Reasfalteringen av øst-vestrullebanen i Sola settes i gang etter påske, og skal være ferdig til 1. juni 2017.

I denne perioden skal inntil tre utleggerlag fra Lemminkäinen være i sving, i tillegg til folk på asfaltverk, transport, prosjektledelse og kvalitetssikring.

- Det skal jobbes hardt når 25.000 tonn asfalt skal legges i løpet av en drøy måned. Vi regner med at vi i perioder skal jobbe døgnet rundt for å komme i mål. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, sier Skrettingland.