Trafikplats Hjulsta.

Veidekke Implenia bygger stort veikryss

Veidekke har, i et arbeidsfellesskap med Implenia, fått i oppdrag av Trafikverket å bygge et stort veikryss til 737 mill. SEK på Hjulsta Södra som er en del av Förbifart Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Oppdraget består blant annet av ei 650 meter lang bru over Mälarbanan, Bällstaån og E18. Videre skal det bygges 70 meter bru og ca. 200 meter tunnel. E18 krysser arbeidsområdet, og dobbeltsporet på Mälarbanan bygges ut til firedobbelt spor i anleggsperioden.

- Vi er veldig glade for at Trafikverket har valgt oss som samarbeidspartner. Veidekke og Implenia kommer til å ha en fullt integrert organisasjon i tett samarbeid med Trafikverket, underentreprenører og leverandører. Både Veidekke og Implenia har lang erfaring og kompetanse til å gjennomføre komplekse infrastrukturprosjekter, og det skal bli spennende å jobbe sammen, sier Marcus Nilsson, regionsjef i Veidekke.

Den tredje store kontrakten

Byggestart er i mars 2017 og arbeidet er beregnet å ta fem år. Prosjektet er et arbeidsfellesskap mellom Implenia og Veidekke, fordelt 50/50.

- Vi ser frem til å starte dette komplekse infrastrukturprosjektet sammen med Veidekke i et arbeidsfellesskap. Etter Johannelund tunnel og Lunda tunnel er dette den tredje store ordren som vi nylig har sikret oss i Sverige. Og jeg ser positive synergieffekter med prosjekter som er så pass like, både når det gjelder ressurser og i logistikkhenseende, sier Fredrik Björckebaum, adm. direktør i Implenia Sverige AB.

140.000 kjøretøy per døgn

Förbifart Stockholm er en ny strekning på E4 vest for Stockholm. Strekningen skal forenkle hverdagen gjennom å binde de nordlige og sørlige delene av byen sammen. Förbifart Stockholm dimensjoneres for å ta unna 140.000 kjøretøy pr. døgn i 2035.

Powered by Labrador CMS