Lord Anthony Bamford presenterte selv liftene i Staffordshire.
Lord Anthony Bamford presenterte selv liftene i Staffordshire.

JCB inn på liftmarkedet

STAFFORDSHIRE (AT.no) JCB kaster seg inn på et nytt forretningsområde: Lifter.

Publisert Sist oppdatert

På et storslagent arrangement på et av de store anleggene til JCB i Staffordshire nord vest i England, ble hele 9 modeller sakselifter lansert. 

- Og dette er bare begynnelsen. Innen 2017 er omme vil vi ha lansert 27 ulike lifter, sier Richard Butler som er ansvarlig for forretningsområdet "Access" for den engelske maskinprodusenten.

1,3-3,4 tonn

De 9 liftene veier fra 1,3 tonn til 3,4 tonn. De har løftekapasitet på 230-550 kg i kurven som kan løftes fra 4,5 meter til 13,7 meters høyde. Alle er elektriske. JCB påpeker at styring og håndtering av liftene er meget intuitiv, og at de kan kobles opp til JCBs Live-Link-system.

Liftene veier fra 1,3 til 3,4 tonn.
Liftene veier fra 1,3 til 3,4 tonn.

- Liftmarkedet er enormt med rundt 135.000 lifter i året i verden. Nå går vi inn i det globale markedet for dette utstyret med våre 770 forhandlere rundt om i verden, sier Butler.

58 nyheter i år

Senere i år kommer JCB med teleskoplifter og lifter med leddet bom.
Senere i år kommer JCB med teleskoplifter og lifter med leddet bom.

Lord Anthony Bamford, eieren av JCB, var til stede på verdenslanseringen av liftene.

- Vi utvikler produkter hele tiden, og ofte er det verdensledende produkter. Dette er livsblodet for fremtiden. I år vil vi lansere 58 nye produkter. Det er helt normalt for oss. Ifjor var det 54, sa Bamford.

Han sier at det er kundene, og da spesielt utleieselskaper, som har bedt JCB om å gå inn på liftmarkedet.

- Sakselifter er allerede på markedet og utviklet av andre tidligere, men ser man på våre vil man se en rekke små og viktige nye detaljer, sier Lord Bamford.