Øresundsbrua kan bli stengt

Den svenske regjeringen ønsker å kunne stenge brua mellom Sverige og Danmark helt for å minske tilstrømmingen av flyktninger til Sverige.

Publisert Sist oppdatert

I et utkast til et lovforslag kostateringen at antallet nye asylsøkere har avtatt etter at EU har innført «indre grenskontroller», men at det ikke er nok.

Dagens industri (di.se) har fått tilgang til utkastet. Her står det blant annet:

«Antallet asylsøknader fortsetter likevel å ligge på et nivå som gjør at situasjonen, sett ut fra et bredt perspektiv, fortsatt utgjør en alvorlig trussel mot allmenn orden og indre sikkerhet i Sverige»

Videre står det:

«Øresundsbrua er en av Sveriges viktigste og mest trafikkerte forbindelser med et annet land, Danmark. En midlertidig stenging av brua kan være nok et tiltak for å redusere risikoen for at den allmenne orden eller den indre sikkerheten påvirkes av den store tilstrømmingen av asylsøkere»

Regjeringen opplyser videre at det ikke er aktuelt med dagens situasjon å stenge brua helt, men at det skal være en mulighet å stenge brua uten å behandle det i det svenske parlamentet, riksdagen, siden det ville tatt for lang tid.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS