NCC stanset alt arbeid

18.000 ansatte stanset arbeidet en halv time onsdag 2. september.

Publisert Sist oppdatert

Kl. 09.00 onsdag 2. september stanset NCC alt arbeid på sine byggeplasser i 30 minutter, og 18.000 ansatte drøftet hvordan hverdagen kan gjøres sikrere. NCC har gjennomført Awareness Day årlig siden 2011, og i den perioden er antall arbeidsrelaterte fraværsskader som medfører fravær fra ordinært arbeid redusert med 50 prosent ifølge NCC-konsernet.

Time out

- Det er gjennomført en rekke initiativ for å øke sikkerheten i NCC basert på siste års drøftelser. Og resultatene har vært svært gode. Et tiltak er innføringen av konseptet «Time Out» - der vi oppfordrer alle som ser en ureglementert hendelse til å si fra, stanse arbeidet og å gjennomføre nødvendige tiltak, sier adm. direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction Norway.

Gjennomføringen av Awareness Day i NCC omfatter samtlige forretningsområder i alle land NCC arbeider, og samlinger avholdes kl. 09.00 lokal tid på byggeplasser, anleggsplasser, fabrikker og kontorer.

I år og neste år vil det være fokus på «Time Out». I år har samtlige ansatte fått tilsendt en pin og et klistremerke godkjent for bruk på hjelmen, som viser tegnet for «Time Out».