Den nye avtalen betyr at Liebherr vil trappe opp utvijklingen av teleskoplastere.

Kramer ut, Liebherr inn med teleskoplastere

Landbruksmaskin-giganten Claas får ny produksjonspartner av teleskoplastere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Avtalen med Kramer-Werke (del av Wacker Neuson Group) blir avviklet og ny avtale er gjort med Liebherr.

Partnerskiftet er foretatt med et langsiktig perspektiv. Først i 2018 skjer skiftet, og partene garanterer også deleleveranser og service ut over denne perioden, heter det i meldingen fra Kramer og Claas.

Startet i 2005

Det var i 2005 Kramer-Claas inngikk utviklings- og produksjonsavtale av teleskoplastere. Produksjonen ble etablert i den nye fabrikken i Pfullendorf, og teleskoplasterne ble markedsført under navnet Claas Scorpion.

Samtidig er samme teleskoplastere blitt markedsført under merkenavnene Kramer og Wacker Neuson. Dette vil fortsette.

- Også landbrukssektoren utgjør et strategisk viktig marked for Wacker Neuson Group. Vi har allerede en sterk posisjon for små hjullastere og teleskoplastere, markedsført under merkenavnet Weidemann. Nå vil vi videreutvikle programmet av større teleskoplastere i vår «grønne linje», sier konsernsjef Cem Peksaglam.

Avtalen med Liebherr

Det er Liebherr-Werk Telfs GmbH i Østerrikke som har undertegnet den nye OEM-avtalen med Claas Group. De første serieproduserte teleskoplasterne skal leveres tidlig i 2018.

Innen den tid skal Liebherrs teleskoplasterprogram ha vokst samtidig som de med et modifisert design også skal markedsføres av Liebherr.

Avtalen med Claas vil genere et fremtidig økt salg i dette segmentet i tillegg til våre eksisterende leveranser til industri-, bygg- og anleggsmarkedet. Samtidig vil teleskoplasterne utgjøre en tredje produksjonspillar ved fabrikken ved siden av dozere og lastemaskiner til rørleggingsindustrien, skriver selskapet i en pressemelding.

 

(bilde)Den nye avtalen betyr at Liebherr vil trappe opp utvijklingen av teleskoplastere.

 

(bilde)Kramers teleskoplastere vil bli videreutviklet, blant annet med en produktlinje hos Weidemanns.  

Powered by Labrador CMS