Bygger kraftverk for 200 millioner

Lemminkäinen Norge skal bygge to kraftverk for Småkraft AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Lemminkäinen Norge skal bygge kraftverkene Lidal og Romøyri i Fjærlandsprosjektet i Sogn og Fjordane. Kontrakten har en verdi på cirka 200 millioner kroner.

- Vi er svært glade for å ha vunnet anbudskonkurransen om bygging av kraftverkene Lidal og Romøyri. Kontrakten markerer en viktig milepæl for Lemminkäinen Norge, og viser verdien av vår kompetanse og spissede satsning i dette markedet, sier Jan Øyri, administrerende direktør i Lemminkäinen Norge i en pressemelding.

Småkraft AS skal bygge ut totalt seks småkraftverk basert på elver som renner ut i Fjærlandsfjorden. Lidal og Romøyri er spesielle ettersom alle arbeidsstedene er veiløse og entreprenøren må få tilgang til anleggsområdene enten sjøveien eller ved bruk av helikopter.

- Lemminkäinen har lang erfaring med slike prosjekter, og vi ser fram til å gå i gang med arbeidene, sier Stian Andreassen, anleggsdirektør i Lemminkäinen Norge.

For kraftverkene Lidal og Romøyri skal Lemminkäinen levere alle deler av prosjektet, inkludert inntak, sjakter, tunneler og kraftstasjoner. I tillegg skal Lemminkäinen bygge inntakene på to av de øvrige kraftverkene Fjærlandsprosjektet, også disse er veiløse. Totalt skal Lemminkäinen drive ca. 2,5 km tunnel.

Byggearbeidene starter 13. juli i år og skal være ferdig i desember 2016.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS