Veidekke har investert i den beltegående asfaltutleggeren Atlas Copco ST2500CS+ som kan legge asfalt i ni meters bredde. Dette er fra E6 like nord for Minnesund.
Veidekke har investert i den beltegående asfaltutleggeren Atlas Copco ST2500CS+ som kan legge asfalt i ni meters bredde. Dette er fra E6 like nord for Minnesund.

Skal legge 2,3 millioner tonn asfalt

Sju entreprenører har fått asfaltkontrakter med Statens vegvesen i år. Se hele oversikten over hvem som skal asfaltere hvor.

Publisert Sist oppdatert

Det er høysesong for asfaltering, og Statens vegvesen har delt ut de aller fleste kontraktene for sommeren.

I år skal det totalt legges 2.284.194 tonn asfalt, fordelt på 3683 kilometer – noe som tilsvarer avstanden fra Oslo til Gibraltar.  Av dette er 1409 km riksveier og 2.274 km fylkesveier.

Få oversikt: Se om det blir asfalt der du borStatens vegvesen har offentliggjort kart over Norge, med strekninger som skal asfalteres i 2015 markert. Trykk på kartlenken i saken og zoom inn ditt fylke.

Asfaltsesongen varierer litt fra landsdel til landsdel, men går i hovedsak fra mai til ut i september.

- Det meste av årets asfaltarbeider gjelder vedlikehold av eksisterende riks- og fylkesveger. Litt asfalt på nybygde veger er også med i de 84 kontraktene som vi i disse dager er i ferd med å inngå med asfaltentreprenørene, sier Even K. Sund i Statens vegvesen.

Totalt har ni entreprenører deltatt i konkurranser, og av disse har sju fått tildelt kontrakter. Totalt er det gitt kontrakter for nesten to milliarder kroner.

Størst er som vanlig Veidekke Industri, som skal legge 34 prosent av asfalten. Lemminkäinen er nest størst med 28 prosent, mens NCC Roads skal legge 15,6 prosent.

De andre som har fått kontrakter er Peab (9,4 prosent), Skanska Asfalt (6,6 prosent), Nordasfalt (5,2 prosent) og Velde Asfalt (1,2 prosent).

Nedenfor ser du hele oversikten over hvem som skal asfaltere hvor, og til hvilken pris:

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS