Volvo-konsernet selger utleieselskapet Volvo Rents.
Volvo-konsernet selger utleieselskapet Volvo Rents.

Volvo selger selskap for 6,7 milliarder

Selskapet passet ikke inn i det Volvo-konsernet ønsker å drive med.

Publisert Sist oppdatert

Det nordamerikanske utleieselskapet for anleggsmaskiner, Volvo Rents, er avtalt solgt til det amerikanske risikokapitalselskapet Platinum Equity for 1,1 milliarder dollar. Dette tilsvarer et beløp på ca. 6,7 milliarder norske kroner.

Volvo opplyser at salget er en del av det strategiske arbeidet med å rendyrke konsernets virksomhet.

Når pengetransaksjonene sluttføres forventer Volvo at den finansielle nettogjelden synker med samme beløp. Dette tilsvarer 10% av den beregnede finansielle nellogjelden ved utgangen av 2013.

- Best å selge 

Handelen forventes å ha en negativ innvirkning på konsernets driftsresultat på ca. 1,5 milliarder svenske kroner fjerde kvartal 2013. En forutsetning for gjennomføringen av avtalen, er at Platinum Equity får lånefinansiert oppkjøpet. 

Volvo Construction Equipment (VCE) skal fortsatt selge produkter til Volvo Rents under den nye eieren.

- Vi har sett på mulighetene for at Volvo Rents skal vokse, og vi har kommet frem til at det beste alternativet er å selge virksomheten. Volvo Rents ligger for langt fra konsernets kjernevirksomhet til at det skal være rett å fortsette som eiere, sier Volvos adm. direktør og konsernsjef, Olof Persson.

Volvo Rents ble grunnlagt i 2001. Selskapet leier ut maskiner til bygg- og anleggsindustrien, og har virksomhet i Canada, USA og Puerto Rico med ca. 2100 ansatte. Omsetningen de første ni månedene i år har vært et beløp tilsvarende 3,1 milliarder svenske kroner, ifølge Volvo-konsernet.

Gjennomføringen av handelen avhenger av at de berørte myndigheter godkjenner avtalen.