Taraldrud kontrollstasjon.
Taraldrud kontrollstasjon.

Sjåfør angrep Vegvesen-inspektør med kniv

Den svenske sjåføren på et svensk vogntog trakk kniv og forsøkte å skade inspektøren fra Statens vegvesen da denne var i ferd med å dele ut et overlastgebyr.

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen skjedde torsdag 14. august i 18-tiden på Taraldrud trafikkstasjon ved E6 sør for Oslo. Både inspektøren som skulle dele ut gebyr og de andre som var med på kontrollen trakk seg tilbake og tilkalte politiet.

Da politiet kom oppførte mannen seg truende mot dem også. Sjåføren ble tatt med til arresten, og vogntoget ble plassert på en inntauingstomt.

- Sjåføren blir fremstilt for varetektsfengsling i fire uker for drapsforsøk og vold mot offentlig tjenestemann, sier politiadvokat Knut Inge Stavang ved Follo politidistrikt.

Statens vegvesen har samlet de som opplevde den truende situasjonen på Taraldrud:

- Vi jobber nå med å bearbeide mannskapenes inntrykk fra hendelsen. De som trenger det vil få ekstra oppfølging. De som ønsker det er tilbake på tungbilkontroll med en gang, sier Geir Christer Mjøsund, seksjonsleder for utekontrollseksjonen Region øst.

Det er ingen sammenlignbare hendelser som denne på Taraldrud. Likevel har inspektørene trent på å havne i slike farlige situasjoner. Mjøsund gir ros til mannskapene for å ha opptrådt slik de skulle da knivsituasjonen var et faktum.