Overkjørt av tre tonn monsterbil

Au!! Eller? Se video.

Publisert Sist oppdatert

 

Toyota hadde 12 biler (RAV4, Land Cruiser og Hilux) i ulike varianter til kjøring i skogen like utenfor Vålerbanen på Braskereidfoss, denne uken. Fellesnevneren var drift på alle hjul.

Den mest spektakulære bilen var uten tvil 2,9-tonneren Hilux 6x6 med 3-liters motor og 44 tommers dekk. Bilen er bygget hos Arctic Trucks på Island og registrert for vei.

Etter at vi hadde prøvekjørt 6x6-monsteret sa Eirikur Magnusson i Arctic Trucks at han skulle vise oss «noe kult». Deretter spratt han ut av den 2,9 tonn tunge bilen, reduserte luftmengden i venstre dekk foran fra fem til to psi, la seg på bakken og strakk armen foran dekket.

- Nå kan du starte bilen og kjøre over armen min, sa han til en utvalgt journalist.

Bilen rullet over både hans arm og en anne journalists arm senere (se video øverst), og uten et pip fra noen av de frivillige. Ved å slippe ut så mye luft blir selvfølgelig marktrykket, som allerede var lavt, svært lavt.

Bilen fra Toyota-arrangementet er eid av en bilfrelst engelskmann som bor i Stavanger, men som reiser til Island for å kjøre den. Med 300 liters ekstra dieseltank (i tillegg til 70 liters originaltank) skal det være god rekkevidde for kjøretøyet som kostet 1,5 millioner norske kroner å bygge på Island.

6x6-bilen er virkelig kongen på snøhaugen.
6x6-bilen er virkelig kongen på snøhaugen.