Otto Hirschel (til høyre) og Gert Nommensen fra Scania Opbygning i Danmark hadde med seg to norske kundebiler til Transportmessa.
Otto Hirschel (til høyre) og Gert Nommensen fra Scania Opbygning i Danmark hadde med seg to norske kundebiler til Transportmessa.

Orginal ombygging

Mange lastebileiere har opp igjennom årene sendt bilene sine til Danmark for oppbygging. Nå lanserer Norsk Scania oppbygging gjennom søsterbedriften Scania Opbyging i Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Dermed beholdes alle fabrikkgarantier.

Hva som kan bygges, lages og konstrueres, er det bare fantasien og lommeboka som kan sette en stopper for. Hvert år blir 50 norske Scania-er og 600 danske bygget opp ved verkstedene til Scania Opbyging i Århus og Vojens.

Hvordan bilen skal se ut, kan eieren designe hjemmefra på firmaets hjemmeside. Dermed får danskene en fiks ferdig arbeidstegning av bilen.

De fleste bilene som bygges opp er trekkvogner. De aller fleste av dem får plater over hele toppen av rammen og helt ut til kantene av dieseltanken og sideskjørt. Alt sitter i et fastskrudd rammeverk som platene er klipset fast i. Dermed kan de fjernes i løpet av minutter ved behov.

Støtfangere bak er også en ting mange velger å koste på seg. Det finnes mange modeller i forskjellige utforminger. Lysarrangementene er forskjellige, og det leveres både lakkerte og rustfrie.

De dansk-oppbygde Scania-ene ble for første gang i Norge vist på Scania-standen på Transportmessa.