Felix Amberg (til venstre), Håkon Bratlien og Marius Hauki under den offisielle åpningen av Ambergs kontor i Norge.
Felix Amberg (til venstre), Håkon Bratlien og Marius Hauki under den offisielle åpningen av Ambergs kontor i Norge.

Offisiell åpning av Amberg-kontor

Amberg hadde offisiell åpning av sitt kontor i Norge i dag. De vil forsterke sin tilstedeværelse i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Oppstarten av Follobanen, og bruken av TBM maskiner der, er den direkte foranledningen til etableringen i Norge. Det kunne eier og president i Amberg Group, Felix Amberg, fortelle AT.no under den offisielle åpningen i Drammen i dag.

Hans familieeide selskap har spesialisert seg på tunneldrift med TBM maskiner. I Norge er det for tiden bare ett prosjekt, en vannkrafttunnel i Røssåga i Nordland, hvor det brukes TBM før oppstarten på Follobanen.

Amberg Group er en av verdens ledene selskaper innen tunnelbygging.  De tar hånd om hele byggeprosessen fra start til mål om kunden ønsker det. De jobber også med konvensjonelle tunneler og rehabilitering av eksisterende tunneler.

Amberg Engineering er ingeniørselskapet, mens Amberg Technologies er selskapet som utvikler og selger målesystem og geometrisystemer.

Begge selskapene er representert i Drammen. Engineering ledes av Håkon Bratlien, mens Marius Hauki leder Technologies.

På åpningen, som fant sted på First Hotel Ambassadeur, var det et 30-talls personer som hadde tatt veien. Det var representanter for samarbeidspartnere og både eksisterende og potensielle kunder.