Her er sjåførenes ulike versjoner

Sjåførene har to ulike meninger om hva som skjedde i forbindelse med forbikjøringen som nå er under politietterforskning.

Publisert Sist oppdatert
anmelde sin egen sjåfør

Onsdag gikk transportselskapet Nortemp til det uvanlige skritt å , etter at ledelsen i selskapet hadde sett et videoopptak av en tilsynelatende farlig forbikjøring i Ålgård i Rogaland.

Videoen viser at en lastebil fra Nortemp kjører forbi en tippbil, som filmer det hele fra et dashbordkamera. Klaringen til motgående trafikk er liten, og politiet opplyste til AT.no før noen anmeldelse ble mottatt, at de uansett ville etterforske saken på eget initiativ.

Torsdag var Nortemps sjåfør inne til avhør. Politiet fant ingen grunn til å frata ham førerkortet, men vil etterforske saken videre.

Hevder han ble presset

AT.no har vært i kontakt med den polske 43-åringen som kjørte Nortemp-bilen. Han innrømmer at det kan se farlig ut på videoen, men mener at han ikke gjorde noe galt. Han hevder at sjåføren som filmet episoden økte farten etter at han begynte forbikjøringen.

- Han var tungt lastet og kjørte sakte. Jeg lå etter ham en god stund, i alle fall noen kilometer. Da jeg så at jeg hadde fri bane og god oversikt, begynte jeg forbikjøringen. Da jeg var halvveis i forbikjøringen begynte han å øke farten. Jeg mener han oppførte seg veldig dumt, forteller 43-åringen, som har jobbet som sjåfør i Norge siden 2005.

- På videoen kan det se farlig ut, men videoen viser ikke hele sannheten. Jeg ville aldri startet forbikjøringen om det hadde vært farlig, sier Nortemp-sjåføren like etter at han hadde vært i avhør hos politiet.

- Ingen fartsøkning

Sjåføren som filmet avviser Nortemp-sjåførens versjon. Han kjørte en tippbil, som var tungt lastet med jord og stien.

- Jeg var tungt lastet og i en bakke, så det gikk ikke så fort mot meg. Jeg hadde ingen dramatisk fartsøkning, sier han til AT.no.

Han mener det uansett var et helt håpløst sted å kjøre forbi.

- At han fant på å kjøre forbi der, skjønner ikke jeg. Det er en veldig lite oversiktlig strekning å kjøre forbi på, sier han.

Nortemp avventer

Hos Nortemp vil ikke ledelsen foreta seg mer overfor sjåføren før politiet har konkludert i saken.

- Sjåføren har vært i avhør hos politiet. Det tok ikke førerkortet hans på grunnlag av videosnutten. Han vil fortsatt kjøre for oss, sier daglig leder i Nortemp Atle Lunde til AT.no.

- Dersom politiet kommer fram til at det ikke har skjedd noe ulovlig, har jo ikke vi noen oppsigelsesgrunn, sier Lunde.

Nortemp-sjefen sier at de uansett hva politiet kommer frem til, vil ta tak i problematikken.

- Vi skal blant annet ta kontakt med vårt forsikringsselskap, som er interessert i å lage preventive historier. Vi kommer til å lage et kurs sammen med dem, som alle sjåførene våre skal gjennom, sier Lunde.

Usikkert som bevis

Politioverbetjent ved Gjesdal lensmannskontor, Einar Haugland, fortalte til AT.no før avhøret av 43-åringen, at det uansett ville være vanskelig å bruke videoopptaket til den andre lastebilsjåføren som bevis.

- Videoen er en saksopplysning, men den blir vanskelig å bruke som et bevis. Videoen sier ikke noe om hvilken hastighet filmen ble kjørt i. Det er jo også en mulighet for manipulasjon, sier Haugland.

Nortemp-sjåføren forteller at han nå skal ha to uker ferie, og at han fikk beskjed om at politiet ville kontakte ham kort tid etter det.

- Nå skal jeg på ferie, så får vi se hva som skjer etterpå. Det blir to uker med tenking og mye usikkerhet, sier 43-åringen.