Dongfeng debuterer på årets IAA med tre lastebilmodeller.
Dongfeng debuterer på årets IAA med tre lastebilmodeller.

Dongfeng debuterer på IAA

Dongfeng Trucks, Kinas største lastebilprodusent, debuterer som utstiller på nyttekjøretøyutstillingen IAA i Hannover i september og viser de tre lastebilmodellene Dongfeng KX, KL og KR.

Publisert Sist oppdatert


Dongfeng er langt fra noen smågutt når det gjelder bilproduksjon. Morselskapet Dongfeng Group er listet som nummer 113 i Fortune-listen over verdens 500 største selskaper. Volvo er inne på eiersiden med 45% av aksjene, noe som gjør Volvo/Dongfeng til den største lastebilkonstellasjonen i verden. Tilbake i 2011 var Dongfeng og Volvo nummer to og tre i verden etter Daimler med henholdsvis 186.000 og 180.000 produserte lastebiler.

Gary Huang er president i Dongfeng Trucks.
Gary Huang er president i Dongfeng Trucks.

- Ved å delta på IAA kan vi gjøre markedet klar over vår tilstedeværelse og utvikle partnerskap rundt om i verden, uttaler Gary Huang, president i Dongfeng Trucks. - Dongfeng Trucks vil også være representert i forbindelse med 2014 - 2015 Volvo Ocean Race som en del av vår globale markedsføring.

Dongfeng Trucks utvikler og produserer hovedkomponenter som motorer, girkasser, aksler, førerhus og chassis. Selskapets 15 fabrikker har en samlet kapasitet på ca. 200.000 lastebiler i året og sysselsetter 30.000 ansatte. Selskapet har salgs- og service-nettverk i Sørøst-Asia, Afrika, Sør-Amerika og deler av Øst-Europa.

fra Dongfeng