En bil vinkes inn på Magnor.
En bil vinkes inn på Magnor.

314 fikk kjøreforbud

Av 1700 tunge kjøretøy som er kontrollert denne uken, fikk hele 314 kjøreforbud.

Publisert Sist oppdatert


Statens vegvesen har kontrollert tungtransport langs grensa døgnet rundt fra søndag ettermiddag til onsdag ettermiddag denne uka. Over 1700 kjøretøy har vært inn kontrollstasjonene på Østby, Magnormoen, Ørje og Svinesund.

Dette dekket holdt ikke mål ...
Dette dekket holdt ikke mål ...

Av disse ble 873 tatt inn for en nærmere kontroll. Det ble utstedt 314 kjøreforbud og 121 gebyr.

... og måtte byttes.
... og måtte byttes.

- 2/3 av kjøreforbudene vi utstedte gjaldt manglende kjetting og/eller dårlige dekk. Resten fordelte seg på tekniske feil, lastsikring og manglende dokumenter, sier fagleder i Statens vegvesen Ronny Lindesteg.

Vegvesenets kontrollører så også nærmere på kjøre- og hviletiden til 55 førere. Det avdekket 20 brudd og førte til tre anmeldelser.

- Det er svært alvorlig at sjåfører av tunge kjøretøy jukser med disse reglene. En uopplagt trailersjåfør er farlig både for seg selv og andre trafikanter. Vi er fornøyd med å få luket mange skrekkeksempler ut fra trafikken. Likevel er det viktig å få med seg at flertallet av de vi kontrollerer har alt i orden, sier Lindesteg.

Lindesteg opplyser til AT.no at de ikke har noen oversikt over fordelingen på utenlandske og norske vogntog blant de som har fått kjøreforbud, gebyr eller anmeldelser, men sier:

- Det er jo på grensa, så 90 prosent av de som kommer over er utenlandske.