Hovden Hytteservice, med brødrene Yngve (t.v.) og Jo Breivegen i spissen, har vært gjennom formidabel vekst. Nå er de også nominert til MEFs konkurranse Årets lærebedrift.
Hovden Hytteservice, med brødrene Yngve (t.v.) og Jo Breivegen i spissen, har vært gjennom formidabel vekst. Nå er de også nominert til MEFs konkurranse Årets lærebedrift.

Hvem går av med seieren?

Hva har Hovden Hytteservice AS, Leif Grimsrud AS, BetonmastHæhre Anlegg AS, Rivenes AS, Volda Maskin AS og Jan Opgård AS til felles?

Publisert Sist oppdatert

De er alle nominerte når Årets lærebedrift 2017 skal kåres på Arctic Entrepreneur i januar (Les mer om kandidatene i lenkene lenger ned på siden). Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal dele ut den gjeve prisen.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) ønsker å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger.

- Det er første gang Årets lærebedrift kåres under Arctic Entrepreneur, og jeg håper at prisen kan bidra til å synliggjøre det viktige utdanningsarbeidet som gjøres av næringslivet hver eneste dag. Vi ønsker at prisen skal inspirere og motivere bransjen til å fortsette den gode satsingen på lærlinger, sier Julie Brodtkorb, adm. direktør i MEF.

De nominerte

Med et utvalg på seks kandidater blant ca. 2050 medlemsbedrifter i MEF, er det klart at det er tøff konkurranse. Samtlige seks kandidater har utmerket seg positivt og gjort en svært god jobb med oppfølging av lærlinger.

Juryen som skal ta den vanskelige avgjørelsen, består av representanter fra MEF, Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB), Norsk Arbeidsmandsforbund og ledes av kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold.

De seks nominerte bedriftene er alle blitt presentert i fagtidsskriftet Anleggsmaskinen, som utgis av MEF, i høst:

Vinneren av Årets lærebedrift blir presentert onsdag 24. januar kl. 15.15 i utstillingshallen i The Qube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport.

Over 750 påmeldte

Det er over 750 påmeldte til Arctic Entrepreneur 2018, 23.- 25. januar. Det blir som vanlig stor utstilling, faglige seminar, kurs og sosialt samvær. Over 120 leverandører står klare på stand for å vise siste nytt.

Stian Blipp er konferansier på Vinterfesten, mens artistene Marian Aas Hansen og Zelimir lover å fyre på alle sylindre når de kommer med rockeshowet «Made in America» til Brakkemiddagen.