TM420 er en ny hjullaster med teleskopbom fra JCB.
TM420 er en ny hjullaster med teleskopbom fra JCB.

Ny og større hjullaster med teleskopbom

- Den nye JCB TM420 er som om TM320S har vært på treningssenteret og fått mer muskler der det teller, sier Tim Burnhope i JCB.

Publisert Sist oppdatert

JCB TM420 har løftekapasitet på 4100 kg. Det er 32 prosent mer enn den til nå største hjullasteren i denne serien, TM320S.

TM420 løfter til en høyde på 5,4 meter, Dette er 20 cm høyere enn den tidligere toppmodellen.

Kjølevifte-revers

Den har samme motor som 320S; JCB Ecomax på 4,8 liter med fire sylindere. Motoren tilfredsstiller Euro Steg IV med SCR (Selective catalytic reduction) men uten dieselpartikkel-filter (DPF).

Maksimun motorkraft er 108 kW (145 hk) med 560 Nm. Det er mulig å kjøpe hjullasteren med manuell eller automatisk revers av kjøleviften til motoren slik at støv og løse gjenstander fjernes fra radiatoren.

Den har JCB Powershift-giring som kan betjenes i manuell eller i automatisk innstilling.

Større «muskler»

Det er hydraulikken som gjør den store forskjellen mellom 320- ene og 420-en. TM420 har en større løftesylinder som mates med en hydraulikkolje-pumpe som yter 160 liter per minutt og bidrat til løftekapasiteten på 4,1 tonn.

Hjullasteren har også regenerativ hydraulikk som man finner på JCBs teleskoplastere i Loadall-serien. Dette systemet gjør at bommen kan senkes raskere, hele 33 prosent raskere enn ett system som ikke regenerativt. Dette gjør lastesyklusen raskere. Man får rett og slett gjort mer i løpet av en dag.

- Nye JCB TM420 yter mer og har økte kapasiteter for å møte kundenes etterspørsel etter økt produktivitet. Det er som om TM320S har vært på treningssenteret og fått mer muskler der det teller, men bevart den kompakte fremkommeligehten. Dette passer alle som ønsker en hjullasters styrke og en teleskoplasters allsidighet, sier Tim Burnhope, Chief Innovation and Growth Officer hos JCB.

I tillegg har TM420 et sterkere chassis og aksler enn de mindre maskinene i serien, samt større hjul. Den har permanent firehjulstrekk for å håndtere den økte nyttelasten.

Enkel daglig sjekk

Den daglige sjekken av olje, kjølervæske og spylervæske er rask og enkel. Den er en del av oppstartprosedyren som utføres fra førersetet via fargeskjermen i førerhuset.

Den kan kjøpes med sentralsmøring. Det er også mulig å kjøpe 360 graders lysoppsett rundt førerhuset

Alle nøkkelsystemer på TM420 overvåkes av JCB Livelink og varsler om service og feil sendes til JCBs døgnåpne servicesenter. Livelinken kan også brukes som tyverialarm, med forhåndsdefinerte brukertidspunkter eller geografiske områder for bruk av maskinen.