Utsikten fra en bil i brøytekolonne over Haukelifjell.
Utsikten fra en bil i brøytekolonne over Haukelifjell.

Ny bok om E134 Haukelivegen

Veibygging, mat, kultur, natur og brøyting er noen av stikkordene fra boka.

Publisert Sist oppdatert

Nå utgis Geir K. Hus' nye bok om E134 Haukelivegen. Leserne får være med på en reise mellom øst og vest i Norge, der forfatteren ønsker å inspirere deg til å stoppe underveis. Tradisjonsrik mat, naturopplevelser og kulturperler blir vist fram gjennom store bilder og en del tekster.

Den nye boka forteller også historien om Haukelivegen, som har bundet folk fra Vestlandet og Østlandet sammen gjennom «alle tider». Den første veien sto ferdig i 1889, mens helårsveien ble tatt i bruk for 50 år siden. I boka er det gamle bilder fra den tiden folk brukte hest og kjerre, men også noen bilder fra anleggstiden på 1960-talet. Aller mest handler boka om det du kan oppleve langs veien i dag. Også brøytemannskapene på Haukelifjell er omtalt.

- Boka er en hyllest til de som har kjempet for gode veier gjennom tidene, men mesteparten av boka har jeg brukt til å vise fram spennende folk og steder, som du bør få med deg når du kjører mellom Drammen og Haugesund/Karmøy i dag, sier Geir K. Hus.

Tittelen på boka er «E134 Haukelivegen», med undertittelen «Mat, natur og kultur mellom øst og vest». Folk og steder i øst er omtalt på bokmål, men fra Heddal og vestover er språkdrakten nynorsk. Bildetekstene er både på norsk og engelsk. Boka blir gitt ut på eget forlag, og skal være tilgjengelig hos de fleste bokhandlere og en del andre møteplasser langs veien.