Clarion Hotel The Hub på Jernbanetorget i Oslo har skal ha matproduksjon på taket fra 2019.
 Clarion Hotel The Hub på Jernbanetorget i Oslo har skal ha matproduksjon på taket fra 2019.

Lager åker på Jernbanetorget

Clarion Hotel The Hub på Jernbanetorget i Oslo vil gi gjestene smaken av hovedstaden.

Publisert

Når hotellet åpner våren 2019 skal to takåkre servere gjestene ureiste råvarer og grønne opplevelser. Menyen skal komponeres i samarbeid med den svenske kokken Marcus Samuelsson, og Andreas Capjon, kjent som bybonden på Losæter, skal står for dyrkingen.

Takbonden har testet produksjonsmetoden i sommer, så alt ligger til rette for en åpning av GrowHub 1. mars 2019.

Grønnsaker og urter

Clarion Hotel The Hub vil bli det grønne hotellet midt i byen. Her skal det dyrkes ureist mat på taket. Takhagen har fått navnet GrowHub, og skal bestå av to nivåer på til sammen flere hundre kvadratmeter.

Her skal det produseres salater, grønnsaker og urter til restauranten i 13. etasje.

- Jeg vil spre matglede og elsker å kombinere lokale råvarer med internasjonale smaker. Det er ekstra spennende å være med å flytte grenser for bærekraftig restaurantdrift, sier kokk Marcus Samuelsson, som også er medlem av det rådgivende organet for EAT.

- Tak til å spise opp

For Clarion Hotel, er GrowHub et skritt videre i satsingen på sunn, miljøvennlig og smakfull mat. Den første piloten skal produsere 10.000 enheter i året, men hotellkjeden har ambisjoner om flere og større takprosjekter i fremtiden.

- Vi vil gi gjestene våre unike opplevelser, samtidig som vi tar vare på verden og miljøet rundt oss. Med GrowHub tester vi en helt ny måte å dyrke mat i byen på, som er bærekraftig også økonomisk. Med det håper vi flere vil gjøre det samme fremover. Fremtidens tak må være grønne. Hos oss blir det til å spise opp, sier André Schreiner, adm. direktør på Clarion Hotel The Hub.