Niels Petter Wright er ny konsernsjef i Norske Skog AS fra 1. desember 2018.
Niels Petter Wright er ny konsernsjef i Norske Skog AS fra 1. desember 2018.

Ny konsernsjef i Norske Skog

Publisert

Styret i Norske Skog AS har ansatt Niels Petter Wright som ny konsernsjef med virkning fra 1. desember 2018. Wright har 17 års erfaring fra Elopak, i de ti siste årene som konsernsjef.

- Vi er glade for å ønske Niels Petter Wright velkommen som ny konsernsjef i Norske Skog. Sammen deler vi ambisjonen om å skape et så konkurransedyktig Norske Skog som mulig i denne krevende bransjen. Vi vil fortsette å utvikle vår kjernevirksomhet og samtidig utforske nye muligheter på strukturert måte, sier Sven Ombudstvedt, styreleder i Norske Skog AS.

- Jeg er svært motivert og klar for denne utfordringen. Norske Skog har mange dyktige og kompetente medarbeidere, som jobber for å forbedre virksomheten. Fremover blir det viktig å videreføre og styrke den gode dialogen med kundene, å sørge for at vi produserer så effektivt og konkurransedyktig som mulig. Vi vil fortsette arbeidet med både prosess- og produktutvikling samt jobbe konstruktivt med våre leverandører og andre interessenter for å sørge for gode finansielle- og politiske rammebetingelser, sier Niels Petter Wright.

Han erstatter Lars P. Sperre som har fungert som Norske Skogs konsernsjef siden mai 2017. Lars P. Sperre vil fortsette å jobbe for Norske Skog og inngå i konsernledelsen med ansvar for Corporate Strategy.

Niels Petter Wright (57) ble uteksaminert fra Norges Handelshøyskole i 1986. Han har vært konserndirektør med ansvar for finans og strategi i Dyno Nobel og har også ledet sprengstoffdivisjonen i Dyno Industrier. Han var finansdirektør hos bilimportøren Bertil O. Steen før han begynte i Elopak i 2000. I 2007 ble han konsernsjef i selskapet, en stilling han hadde til slutten av 2017.