BRUKERVENNLIG: Kögel Trucker Tippers (KTT) er Kögels hovedtrekkplaster på årets Bauma.
BRUKERVENNLIG: Kögel Trucker Tippers (KTT) er Kögels hovedtrekkplaster på årets Bauma.

Med drift på semien

BAUMA: En betydelig oppgradert tippsemitrailer med betegnelsen Kögel Trucker Tippers (KTT) er hovedattraksjonen hos den tyske tilhengerleverandøren Kögel på årets Bauma.

Publisert

NB: Denne er ikke aktuell for Norge.

Det er først og fremst lagt stor vekt på brukervennligheten i daglig bruk. Dernest er det fokusert på å få ned vekten på semitraileren som er utstyrt med dumperkasse på 24 m3.

En av variantene av semitraileren har bunn i 4 mm Hardox 450 stål, mens sidene er i 5 mm slitasjemotstandsdyktig aluminium og baklemmen i 7 mm aluminium.

Denne kombinasjonen er velegnet for grus og knust stein. Sammenlignet med Kögels tilsvarende dumperkasse med 4 mm stål i sider og baklem er vekten redusert med 450 kg.

Tippsemitraileren har Kögel Multima LED baklys i kombinasjon med ryggesensorer, en løsning som oppnådde tredjeplassen i «Trailer Innovation Award 2017».

Et mulig tilvalg til KTT, er SAF TRAK hydraulisk drevet tilhengeraksel som i vesentlig grad øker fremkommeligheten på krevende underlag. De hydrauliske hjulnavmotorene drives av det samme hydrauliske trykket som ellers blir brukt til tippfunksjonen.

Kögel er her i landet representert av Ekeri Norge AS, men denne tippsemien kommer ikke til Norge.