FORNØYD TRIO: Adm. direktør Tom Johansen (f.v.), styreleder Lars Næss og Henrik Anholt (leder for forretningsutvikling) foran den nye avdelingen til Nasta på Kjeller nord for Oslo.

Nasta tar over svensk Hitachi-importør

KJELLER (AT.no): Eieren av den norske Hitachi-importøren Nasta, tar også over den svenske Hitachi-importøren.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er Sørenco AS som har kjøpt opp 100% av aksjene i svenske Delvator AB som har agenturet på Hitachi i Sverige. Sørenco AS er også eier av Nasta som har agenturet på Hitachi i Norge. Avtalen ble signert 6. oktober, og 7. oktober ble ansatte informert om oppkjøpet.

Delvator AB importerer, markedsfører, selger og utfører service på anleggsmaskiner fra Hitachi Construction Machinery. Bedriften har 40 egne ansatte, og et landsdekkende nettverk av servicepartnere. Totalomsetningen i Sverige regnskapsåret som ble avsluttet i april 2020 (avvikende regnskapsår) var SEK. 336 mill.

Som nevnt eier Sørenco AS fra tidligere Nasta AS (med datterselskapet Kiesel Norge AS) og Nasta Utleie AS. I tillegg til Hitachi, har Nasta AS også agenturet på Bell rammestyrte dumpere, samt salg Hamm anleggsvalser og annet mindre utstyr. Nasta-gruppen omsatte for 1,25 milliarder kroner i 2019.

AVTALE PÅ NETT: På grunn av smittesituasjonen i Skåne på avtaletidspunktet, måtte selve avtaleinngåelsen foregå digitalt. Fra venstre er Tom Johansen (Nasta AS), Christer Arvidson og hans datter Lotta Lundquist (tidligere eiere av Delvator AB), Fredrik Røed og Finn Erik Røed fra Sørenco AS.

- Delvator AB har vært en god Hitachi-kollega for Nasta i mer enn 20 år. Med bra resultater og fornøyde kunder nyter selskapet, deres eiere og ansatte stor respekt blant Hitachi-forhandlerne i Europa. Når Delvator AB nå blir en del av Nasta-gruppen, vil vi bestrebe oss på å videreføre den gode jobben som er gjort i Sverige over mange år, sier adm. direktør Tom Johansen i Nasta.

Alle ansatte blir med videre i selskapet, og dette har vært viktig for Nasta AS.

- Kunden vil møte samme selger, og maskinene vil fortsatt bli behandlet og skrudd på av dyktige karer som kan kundebehandling og Hitachi. Vår erfaring er at motiverte ansatte gir det beste grunnlaget for sunn drift. Fornøyde ansatte som sørger for den beste kundebehandlingen vil sikre at Delvator fortsetter sin gode utvikling på veien mot høyere markedsandeler. Jeg har en god følelse, sier Johansen.

Delvator AB ble tilgjengelig fordi gründer Christer Arvidson skal gå av med pensjon, og at det ikke var ønske fra andre i hans familie om å overta driften av selskapet videre.

- Vi er stolte av at Delvator AB, siden virksomheten ble etablert i 1986, har utviklet seg til å bli en betydningsfull aktør i det svenske markedet for anleggsmaskiner. Engasjerte og dyktige medarbeidere har gjennom hele perioden sørget for sunn vekst, god kontroll og fornøyde kunder. Hitachi har vært et godt agentur for Delvator AB, og et tusentall anleggsmaskiner er solgt siden Delvator startet med import av Hitachi i 1996. Veksten har vært spesielt bra de siste årene, og det forventes en videre vekst i markedet for anleggsmaskiner i Sverige, sier Arvidson i enkommentar.

Han legger til at han er glad for at Nasta tar over selskapet.

- Det er betryggende at en bunnsolid og anerkjent aktør som Nasta-gruppen overtar stafettpinnen. Nasta har lykkes godt i Norge, og deler Delvator sitt mål om å levere de beste kundeløsningene, sier han.

PS: Formelt selges Delvator AB gjennom selskapet Delcea AB.

Powered by Labrador CMS