OSLO BØRS: Styreleder Nils Morten Huseby (t.v) og konsernsjef Egil Hogna sikter mot børsnotering.
OSLO BØRS: Styreleder Nils Morten Huseby (t.v) og konsernsjef Egil Hogna sikter mot børsnotering.

Børsnotering – siktemål for Norconsult

Norconsult, Norges største og et av Nordens ledende selskaper for rådgivende ingeniører, arkitekter og samfunnsplanleggere, planlegger nå en notering av selskapets aksjer på Oslo Børs. Selskapet har idag 5500 medarbeidere og netto omsetning i 2021 var på 6,6 mrd. kroner.

Medarbeiderne i Norconsult eier i dag samtlige aksjer i selskapet, og aksjonærene har besluttet det de anser som den mest hensiktsmessige eiermodellen for selskapet fremover. På den ekstraordinære generalforsamlingen 9. januar stemte 95% av de fremmøtte for en børsnotering. Potensielt kan børsnotering skje allerede i løpet av 2023 dersom interne og eksterne forhold tillater dette, skriver selskapet i en melding.

Norconsult har røtter tilbake til 1929 da selskapet Ingeniør A. B. Berdal ble etablert. I dag er Norconsults 5500 ansatte fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark, samt i kontorer i Polen og på Island.

- En notering på Oslo Børs vil styrke Norconsults posisjon ytterligere og også åpne for at selskapet i større grad kan vurdere strategiske muligheter som krever finansiell fleksibilitet, samtidig som vi skal ivareta alle våre dyktige medarbeideres interesser og selskapets sterke kultur, sier Nils Morten Huseby, styreleder i Norconsult.

Powered by Labrador CMS