KRAFTPAKKE: Salgssjef Kenneth Gundersen med komponentene som inngår i systemet: Ventilpakke og radialstempelmotor. I tillegg kommer display i hytta.

Gir henger’n trekkraft

VAKTE OPPSIKT: En genial overføringsløsning for kraft til traktordrevne tilhengere og arbeidsutstyr, ble lansert på Agroteknikk.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Systemet muliggjør ettermontering av hydrauliske motorer på slept utstyr, og dermed drift også på slepet.

– «On-Demand Drive System» gir jevn drift av utstyr som ofte krever trekkraft under tøffe forhold og varierende terreng, sier salgssjef Kenneth Gundersen til A&T.

Det er finske Black Bruins som står bak produktet som kort fortalt består av et betjeningspanel og display i hytta, ventilpakke og radialstempelmotorer i hjulnavene. Systemet kobles til hydraulikken, og vips, så har du en helt annen trekkraft og energioverføring. Størrelsen på den hydrauliske motoren blir bestemt ut ifra vekta som navet skal bære.

– Tilhengere med drevne hjul gir mange fordeler for maskinførere. Den ekstra trekkraften gjør det mulig å forlenge sesongen eller utføre oppgaver under forhold som normalt ville stoppe arbeidet. Det forhindrer også tilhengere i å synke ned i våt grunn, påpeker Gundersen.

Ifølge Hydraulikkteknikk innebærer også redusert krav til traktorkraft 6% lavere drivstofforbruk.

Powered by Labrador CMS