KLARE: Prosjektsjef Bjørn Rune Bjørsvik (t.v.) og IT-konsulent Michael Aglen i The Coring Company på standen til selskapet på NNBA.

Messedebut for The Coring Company

TROMSØ: - Vi er her for å gjøre oss kjent med bransjen.Click to add subtitle

Publisert

Dette sier prosjektsjef Bjørn Rune Bjørsvik og IT-konsulent Michael Aglen i The Coring Company. Dette er et forholdsvis nytt selskap, etablert oktober i 2019, og med produktlansering i mai i år.

Kort oppsummert produserer The Coring Company programvare for å håndtere all data fra grunnundersøkelser. Det vil si at når f.eks. en geolog har vært ute og tatt prøver og gjort undersøkelser, kan denne dataen hentes inn i Sample Control System (SCS) som The Coring Company har utviklet, og alle aktører i prosjektet får tilgang til de samme dataene. Poenget er at informasjonen skal flyte til alle som trenger det, og ikke minst, har man først tatt prøver så trenger ikke andre å dra ut for å gjøre det samme. I tillegg lagres informasjonen som dokumentasjon.

Mer kommer

- Vi slipper programvaren først mot bygg- og anleggsbransjen, men nye kommer etter. Gruveindustrien og landbruket står for tur, sier prosjektsjef Bjørsvik.

Han røper at det snart kommer informasjon om den første store avtalen for selskapet. Han kan ikke røpe hvilket, men sier det er et stort konsern inn bygg- og anleggsbransjen.

Landbruket er også spennende, og ikke minst er bruk av autonome enheter aktuelt der. I verden finnes det mange store gårder, ikke minst i USA der det for eksempel er ekstremt strenge regler for at jordsmonnet skal ha riktig PH-verdi. Dette er en krevende prosess å holde oversikt over, men The Coring Company har programvaren og vil for eksempel knytte til seg andre leverandører av «hardware» til kommende løsninger. I eksempelet fra USA, kan dette for eksempel være selvkjørende små enheter som kjører rundt på jorde og tar prøver av jorden. Når dette er analysert, vet man veldig mye om stedet jorden er hentet fra. F.eks. nevnte PH-verdi, eller om det er for tørt, etc.

Investorer

Gutta i The Coring Company sier selskapet satser internasjonalt, og at det er mange kommende arrangementer de vil delta på utover. Selskapet satser nå tungt, og på spørsmål om hvordan de klarer å betale lønninger uten å ha noen store avtaler ennå (produktet ble lansert i mai), svarer Bjørsvik:

- Vi har mange investorer som har stor tro på det vi utvikler.

Powered by Labrador CMS