PK Strøm er i gang med flyplass-arbeidene

Ildgruben reinbeitedistrikt har signert avtale med Avinor om midlertidig tiltrede, slik at grunnarbeidene ifm. ny Mo i Rana lufthavn kunne starte.

Publisert Sist oppdatert

PK Strøm AS fikk klarsignal fra Avinor til å begynne å bygge veier fredag 9. september i Fagerlia. Mandag 12. ble det gitt stoppordre: Ildgruben reinbeitedistrikt var nemlig ikke tatt tilstrekkelig med i prosessen med etablering av flyplassen. Dermed ble alt arbeid stoppet.

Etter nær to uker med forhandlinger mellom Rana kommune, Ildgruben Reinbeitedistrikt og Avinor, har man nå inngått en avtale som innebærer at grunnarbeidene endelig kunne startes.

PK Strøm har 14 anleggsmaskiner på prosjektet. Selskapet skal ifølge Rana Blad (krever abonnement) ha 36 medarbeidere i arbeid på prosjektet.

- Totalverdien for oss på kontrakten er nærmere 150 millioner kroner. Vi skal produsere mye timer i dette prosjektet. Alt handler om å sprenge, flytte masser og bygge veier. Totalt skal vi flytte på 350.000 kubikkmeter masser, sier prosjektleder Vidar Larsen i PK Strøm til Rana Blad.

Grunnarbeidene legger bokstavelig talt grunnlaget for AF Gruppen som har hovedentreprisen på byggingen av Mo i Rana lufthavn.

Powered by Labrador CMS